MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τουριστική εταιρεία ζητάει δικαστικώς 2,5 εκατ. € από το Transformers 4!

Η τουριστική εταιρεία από την Κίνα Chongquing Wulong Karst πηγαίνει στα δικαστήρια την 4η ταινία της σειράς Transformers. Συγκεκριμένα, ζητάει από τους παραγωγούς της ταινίας “Transformers 4: Η εποχή του αφανισμού” αποζημίωση της τάξης των 2,5 εκατ. €.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η κινεζική εταιρείαυποστηρίζει ότι είχε δώσει στην παραγωγή του Transformers 4 το ποσό των 572 χιλιάδων €, για τοποθέτηση προϊόντος, υποσχόμενη να δείξει το το logo της επιχείρησης “‘China Wulong” σε σκηνικά της περιοχής Wulong. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, όμως, το φιλμ δεν έδειξε το logo της επιχείρησης, αλλά επίσης συνδύασε τα πλάνα από τη Wulong με πλάνα από το Χονγκ Κονγκ δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση στους θεατές ότι οι δύο περιοχές γειτονεύουν, ενώ στην πραγματικότητα απέχουν πάνω από 1000 χιλιόμετα.  

Με την αγωγή αυτή η κινεζική τουριστική εταιρεία διεκδικεί ως αποζημίωση το ποσό των 2,5 εκατ. €, ένα μικρό δηλαδή μέρος από τα κέρδη που έχει σημειώσει το blockbuster. Μόνο στην Κίνα, η ταινία, σε 24 ημέρες προβολής, εισπράξεις 227 εκατ. € κι έχει γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορική ταινία όλων των εποχών στην τεράστια Ασιατική χώρα.  

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b