MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποια ταινία χρειάστηκε 12 χρόνια γύρισματα και αποθεώθηκε από τους κριτικούς

Ο Richard Linklater είναι γνωστός σκηνοθέτης στον κόσμο του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, ως ένας από τους σημαντικότερους auteur αυτής της εποχής.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μάλιστα, η καριέρα του έχει κι ελληνικό χρώμα. Η ταινία του “Πριν τα μεσάνυχτα”, το τρίτο μέρος της τριλογίας με τους Ethan Hawke και τη Julie Delpy, γυρίστηκε στην χώρα μας.

Αυτή την περίοδο στους κινηματογράφους των ΗΠΑ κυκλοφορεί η ταινία “Boyhood” του σκηνοθέτη. Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν 12 χρόνια. Ο σκηνοθέτης μερικές ημέρες κάθε χρόνο έκανε γυρίσματα με τους πρωταγωνιστές του, τον Ellar Coltrane, την Patricia Arquette και τον Ethan Hawke (ξανά).

Σκοπός της ταινίας, που θα έχει στα ελληνικά τον τίτλο “Μεγαλώνοντας”, είναι να φαίνεται με απολύτως ρεαλιστικό τρόπο το παιδί (Ellar Coltrane) που μεγαλώνει από τα 5 ως τα 18 του χρόνια. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε, πώς αλλάζει μέσα στα 12 χρόνια των γυρισμάτων.
1boyhood
Η ταινία πήρε εξαιρετικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως επικό αριστούργημα. Η Wall Street Journal γράφει: “Υπέροχο με ήσυχο τρόπο, αυτό το φιλμ μας αφήνει να νιώσουμε πράγματα, που πολλά έργα προσπαθούν να αγγίξουν, αλλά λίγoι μπορούν να τα αποθεώσουν με τόσο συνδυαστικό τρόπο: την γλυκα και τον πόνο της οικογενειακής ζωής, τη χαρά του τώρα, το εξελισσόμενο θαύμα της προσωπικότητας”. 

Οι  New York Times από την πλευρά τους τονίζουν: “Ο ρεαλισμός σε ταρακουνά, ενώ η παρουσία του υπονομεύεται τόσο εξαιρετικά, που θα ήταν εύκολο να τον παραβλέψεις”.  Το Total Film γράφει: “Είναι μια δουλειά χωρίς προηγούμενο από την πλευρά της οπτικής και της ευαισθησίας της. Το να την βλέπεις σε συγκλονίζει ολοκληρωτικά. Κάποιες φορές νιώθεις, με την καλή έννοια, ότι δεν θα τελειώσει ποτέ- και από μια άποψη δεν θα τελειώσει.”

Είναι μία από τις σπάνιες φορές που Rotten Tomatoes δίνει σε μια ταινία του το απόλυτο 100%. Η ταινία κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα μόνο σε 5 κινηματογράφους των αχανών ΗΠΑ, αλλά από την επόμενη, θα επεκταθεί η διανομή της. Ίσως, οι εγκωμιαστικές κριτικές φέρουν το κοινό στις αίθουσες. Για τα δεδομένα ανεξάρτητης ταινίας, πάντως, ήδη έχει σημειώσει μεγάλα κέρδη. 

Στην Ελλάδα η ταινία του Richard Linklater θα έρθει στις 18 Σεπτεμβρίου 2014. Η διάρκειά της είναι 2 ώρες και 45 λεπτά. Όχι πολλά για 12 χρόνια ζωής!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b