MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Δεν είναι απλό να είσαι ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα γιατί υπάρχει υποκρισία”, δήλωσε ο Πάνος Κούτρας στη Liberation

Ο Πάνος Κούτρας είναι δημοφιλής στη Γαλλία για τις τανίες του. Ο σκηνοθέτης, που πρόσφατα συμμετείχε στις Κάννες με την ταινία του “Xenia” έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα Liberation, όπου μιλάει έξω από τα δόντια για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα, για τα προβλήματα που είχε με τα ναρκωτικά, ενώ κάνει σύγκριση ανάμεσα στη Λεπέν της Γαλλίας και τη Χρυσή Αυγή.

author-image Γιώργος Σμυρνής

O Πάνος Κούτρας παραδέχθηκε ότι είχε μια καρδιακή προσβολή, δύο ηπατίτιδες, ενώ είχε σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά. “Αν είχα κρατήσει τα χρήματα που έδωσα στον ψυχαναλυτή μου και στους διακινητές ναρκωτικών, θα είχα ένα διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων στο έβδομο διαμέρισμα του Παρισιού”, τόνισε.  

Σε ερώτηση αν υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες, ο σκηνοθέτης απάντησε “Κάπνιζα πολύ και έχω πάρει και πολλά ναρκωτικά επίσης, τα πάντα! Και ξέρεις τι λένε: Once a junkie, always a junkie” ( Μια φορά ναρκομανής, για πάντα ναρκομανής). Και σήμερα; Απάντησε χαμογελώντας. “Ναι, όχι, όχι, ναι….” 

Οι ταινίες που κάνει κατατάσσονται στην κατηγορία «queer», ένα είδος κινηματογράφου που αναδεικνύει μια ανατρεπτική, ρευστή σεξουαλικότητα με έντονο το ομοφυλοφιλικό και διεμφυλικό στοιχείο. Ομολογεί ότι χωρίς το σινεμά δε θα μπορούσε να αντέξει τη ζωή. “Είναι για μένα ένα καταφύγιο που μου δίνει μια αίσθηση φυγής.”

Σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας τόνισε: “Ναι, δεν είναι απλό να είσαι ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο. Και επειδή είμαστε μια υποκριτική χώρα το πρόβλημα είναι να το δείχνεις, ακόμη κι αν όλοι γνωρίζουν γι’ αυτό.” Μίλησε ακόμα για τη Eurovision και την Conchita Wurst, την οποία παραδέχθηκε ότι λατρεύει. Τόνισε ακόμα ότι η παρουσία της με τη συγκεκριμένη αμφίεση στη Eurovision δεν έκανε μεγάλη διαφορά, καθώς μεγάλο μέρος του κοινού του διαγωνισμού είναι gay. 

Ως προς τα πολιτικά θέματα, η άνοδος της Χρυσής Αυγής τον ανησυχεί περισσότερο από την άνοδος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία. “Η Μαρίν Λεπέν δε με φοβίζει τόσο όσο η Χρυσή Αυγή, γιατί ο λόγος της κινείται σε πιο λογικά επίπεδα. Ωστόσο, δε θέλω να γίνει κυβέρνηση γιατί τους ρατσιστές δεν μπορώ ποτέ να τους εμπιστευτώ.”

Για την μετανάστευση, ένα θέμα που αφορά και την ταινία του Xenia, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι “είναι η μεγάλη τραγωδία της εποχής μας”.

Πηγή: Liberation

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b