MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιοι είναι οι μοναδικοί τρεις ηθοποιοί που μπορούν να ανεβάσουν τα κέρδη μιας ταινίας

Ανέκαθεν η βιομηχανία του Hollywood ήταν μια μηχανή παραγωγής αστέρων. Ωστόσο, κάποτε η παρουσία ενός σταρ μπορούσε να εγγυηθεί την επιτυχία μιας ταινίας του Hollywood στο Box Office. Πλέον, η δύναμη αυτή συνεχώς συρρικνώνεται.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο έχει μειωθεί η δύναμη των star να επηρεάζουν τις εισπράξεις στα ταμεία των κινηματογράφων. Και πόσο παρεμβαίνουν άλλοι παράγοντες, όπως τα ψηφιακά εφέ, οι νέες τεχνολογίες, η υπόθεση του έργου, το όνομα του σκηνοθέτη…

Ο βρετανός Nick Meaney, ένας μαθηματικός, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να κάνει τέτοιες προβλέψεις. Έχει ιδρύσει την εταιρεία Epagogix (το όνομα θυμίζει λίγο τα ονόματα των Γαλατών στο Αστερίξ και Οβελίξ). Η εταιρεία του και το πρόγραμμα που δημιούργησε χρησιμοποιούν τα μαθηματικά, για να προβλέπει τις εισπράξεις των ταινιών. Και υποστηρίζουν ότι πέφτουν μέσα (με απόκλιση 10 εκατ. δολαρίων) στο 83% των περιπτώσεων.

Ο Nick Meaney, λοιπόν, υποστηρίζει ότι μόνο τρεις άντρες ηθοποιοί μπορούν ουσιαστικά να επηρεάσουν με την παρουσία τους την πορεία μίας ταινίας στις εισπράξεις. Αυτοί είναι ο Brad Pitt, ο Johnny Depp και ο Will Smith. Επίσης, υποστήριξε ότι υπάρχει κι ένα γυναικείο όνομα, που έχει την ίδια επίδραση, αλλά δεν το κατονόμασε. 

Το κατά πόσον αυτά που υποστηρίζει ο ιδρυτής της Epagogix έχουν πραγματική επιστημονική βάση, ή είναι “προφητείες” με μαθηματικό επίχρισμα, είναι δύσκολο να το πεις με βεβαιότητα. Πάντως, υπάρχουν αρκετά Studio στο Hollywood, που όχι μόνο τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά τον προσλαμβάνουν, για να κάνει τις προβλέψεις του. 

Πηγή: Cinemablend

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b