MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αποκαλύφθηκε στις Κάννες η ταινία για τον Dominique Strauss-Kahn- Αριστούργημα ή ανοσιούργημα; (trailer)

Η ταινία με θέμα την δικαστική περιπέτεια που κατέστρεψε την πολιτική καριέρα του Dominique Strauss-Kahn παρουσιάστηκε αργά Σάββατο βράδυ σε ειδική προβολή για τους δημοσιογράφους στο φεστιβάλ των Καννών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία ονομάζεται Welcome to New York (Καλώς ήρθες στη Νέα Υόρκη). Ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας για νομικούς λόγους ονομάζεται Mr. Devereaux, αλλά είναι απολύτως εμπνευσμένος από τον Strauss-Kahn. Τον ερμηνεύει ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Gerard Depardieu, ενώ η Jaqueline Bisset ερμηνεύει την σύζυγο, που αποογοητευμένη και εκνευρισμένη μαθαίνει για το σεξουαλικό σκάνδαλο του άντρα της, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα. 

Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Abel Ferrara έχει προκαλέσει πολλά επικριτικά σχόλια στη Γαλλία, τόσο για το έντονα ρεαλιστικό περιεχόμενο των σεξουαλικών σκηνών (οργίων για την ακρίβεια) με τον πρωταγωνιστή, όσο και για τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα. Μάλιστα, η ταινία δεν θα προβληθεί στις γαλλικές αίθουσες, ενώ οι Γάλλοι θα μπορέσουν να την δουν μέσω της υπηρεσίας Video on Demand. Στην Αμερική πάντως η ταινία θα προβληθεί κανονικά στις αίθουσες μέσα στο 2014. 
welcome
Η δημοσιογράφος Anne Sinclair, πρώην σύζυγος του Dominique Strauss-Kahn, εκφράζει την αηδία της για την ταινία. “Δεν συνηθίζω από τις στήλες αυτές να κοινοποιώ τα προσωπικά μου συναισθήματα. Ομως, καθώς η προσωπικότητα της Σιμόν στην ταινία ‘Καλώς ήλθατε στη Νέα Υόρκη’ υποτίθεται ενσαρκώνει εμένα, θέλω απλώς να εκφράσω εδώ την αηδία μου… Δεν θα κάνω τη χάρη στους κ.κ. Ferrara και Maraval (συμπαραγωγός) να προσφύγω στη δικαιοσύνη… Δεν προσφεύγω κατά της βρωμιάς, την φτύνω” γράφει η δημοσιογράφος σε σημείωμά της στη γαλλική ιστοσελίδα της Huffington Post, την οποία και διευθύνει.

Από την πλευρά του, ο κ. Maraval κατηγόρησε τους Γάλλους διανομείς για αυτολογοκρισία, για το γεγονός ότι η ταινία δεν πήρε διανομή στους γαλλικούς κινηματογράφους. Ο δε πρωταγωνιστής Gerard Depardieu έκανε λόγο για μια “σαιξπηρική τραγωδία” η οποία είχε να κάνει “με δύναμη, σεξ και εξουσία” καθώς και με μαριονέτες, που παίζουν παιχνίδια για το χρήμα. 

welcome-to-new-york-poster-thefilmbookΤο TheHollywoodReporter στην ανταπόκρισή του για την προβολή της ταινίας, την παρουσιάζει “ως ένα ισορροπημένο πορτρέτο του Staruss-Kahn, ως έναν εθισμένο στο σεξ και παραλίγο βιαστή, αλλά όχι ως ένα τέρας. Δεν αφήνει, πάντως, αμφιβολίες  για την ενοχή του κι υπονοεί ότι γλίτωσε με δωροδοκία.”

O Guardian από την πλευρά του δημοσιεύει μια θετική κριτική για την ταινία. Ο Xan Brooks μάλιστα τονίζει ότι ο Gerard Depardieu θα ήταν φαβορί για τη βραβείο καλύτερου ηθοποιού, αν η ταινία ανήκε στο διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ. 

 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b