MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Sofia Copolla και ο Willem Dafoe στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών

Ανακοινώθηκε χτες Δευτέρα η πλήρης σύνθεση της κριτικής επιτροπής του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Το πολύ σημαντικό Φεστιβάλ ξεκινά στις 14 Μαΐου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η πρόεδρος της επιτροπής θα είναι η σκηνοθέτις από τη Νέα Ζηλανδία Jane Campion. Μαζί της θα είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης από το Μεξικό Gael García Bernal, η Ιρανή performer Leila Hatami, που πρωταγωνίστησε στην ταινία “Ένας χωρισμός”, ο Jeon Do-yeon από τη Ν. Κορέα, η Γαλλίδα Carole Bouquet και ο γνωστός ηθοποιός Willem Dafoe.

Η επιτροπή επίσης περιλαμβάνει τρεις σκηνοθέτες- σεναριογράφους, τον Δανό Nicolas Winding Refn, τον Κινέζο Jia Zhangke και την Sofia Coppola, την κόρη του F. F. Coppola, η οποία έχει σκηνοθετήσει σημαντικές ταινίες, όπως το “Χαμένοι στη μετάφραση”.

Θα έχουν σημαντική δουλειά, στο να διαλέξουν το νικητή, καθώς στους διεκδικητές θα βρίσκονται νέες ταινίες  Mike Leigh, Ken Loach, Michel Hazanavicius (The Artist), David Cronenberg και τον Jean-Luc Godard. Αλλά είναι πάντα πιθανό κάποια ταινία ενός νέου δημιουργού, όπως πέρσι “Η ζωή της Αντέλ” να κάνει τη διαφορά. 

Το 67ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 15 ως τις 25 Μαΐου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b