MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πόσο το άγχος επηρεάζει την επιδερμίδα μας και ποιες ασθένειες μπορεί να προκύψουν;

Το ότι το στρες βλάπτει σοβαρά την υγεία και την ψυχολογία, το ξέρουμε. Το ότι το στρες μπορεί να προκαλεί όλα εκείνα τα σπυράκια, τους ερεθισμούς και τις έντονες ρυτίδες που παρουσιάζει κατά καιρούς το πρόσωπό μας, μας κάνει να σκεφτόμαστε σοβαρά πως πρέπει να το αποβάλουμε άμεσα. Με ποιους τρόπους το στρες επιδρά στην επιδερμίδα σας (σύμφωνα με ιατρικές μελέτες);

Monopoli Team

Φαγούρα και εξανθήματα
Τα κύτταρα του δέρματος βρίσκονται το ένα πάνω απ’ το άλλο και είναι δεμένα με σφιχτούς δεσμούς, σχηματίζοντας έτσι ένα φράγμα που εμποδίζει τη διείσδυση βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών. Όταν είστε κάτω από πίεση, αυτό το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα διαταράσσεται και τα μικρόβια εισχωρούν ευκολότερα. Γι’ αυτό και η περιοχή κοκκινίζει και έχετε φαγούρα και εξανθήματα.

Έρπης
Ο έρπης εμφανίζεται σε ορισμένους μόνο, οι περισσότεροι άνθρωποι όμως είναι φορείς του ιού και είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να τον εμφανίσουν. Ο έρπης ενεργοποιείται κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση: έντονη χαρά, λύπη και φυσικά άγχος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζεται αρνητικά και μαζί μ’ αυτό επηρεάζεται και το δέρμα.

Ρυτίδες έκφρασης
Όταν είστε κάτω από πίεση και αρνητική συναισθηματική φόρτιση, κατσουφιάζετε τις περισσότερες φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνετε. Όσο πιο συχνά κατσουφιάζετε, τόσο πιο πολύ τονίζονται οι γραμμές έκφρασης του προσώπου, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται στο μέτωπο. Προσπαθήστε να χαλαρώνετε το πρόσωπό σας και να γελάτε πιο συχνά για να μη γεράσετε πριν την ώρα σας.

Ξηρότητα
Το στρες σάς αφυδατώνει και προκαλεί ξηρότητα, αφού μειώνει το φράγμα των λιπιδίων στο δέρμα, επιτρέποντας στα υγρά να εξατμιστούν γρηγορότερα. Έτσι το δέρμα φαίνεται γερασμένο και θαμπό.

Πιο θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Yale, τα άτομα με μελάνωμα (την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος) ήταν πιθανότερο να έχουν περάσει στρεσογόνα γεγονότα της ζωής στο παρελθόν, από τους ανθρώπους που δεν είχαν καρκίνο του δέρματος.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b