MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κοιμηθείτε, κάνει καλό!

Η Ωραία Κοιμωμένη πήρε έναν γερό υπνάκο και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ξύπνησε πιο δροσερή και όμορφη! Τελικά το παραμύθι έχει την αλήθεια του. Επιστήμονες στο University Hospitals Case Medical Center της Αμερικής, μαζί με την εταιρεία ομορφιάς Estée Lauder, επιβεβαίωσαν, έπειτα από έρευνα, ότι ο ύπνος πραγματικά επηρεάζει την εμφάνιση και τη γήρανση του δέρματος.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Χρησιμοποιώντας ένα υψηλής τεχνολογίας σύστημα περιποίησης της επιδερμίδας, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες που δεν κοιμόντουσαν σωστά, είχαν πιο θαμπή επιδερμίδα, με μειωμένη ελαστικότητα.

Επιπλέον, αποκάλυψαν ότι ο χρόνος αποκατάστασης των κουρασμένων ατόμων ήταν πιο αργός, μετά την έκθεση της επιδερμίδας σε στρεσογόνους παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και η αφυδάτωση. Δηλαδή, εάν το καλοκαίρι είστε συχνά εκτεθειμένοι στον ήλιο και δεν κοιμάστε αρκετά, το δέρμα σας θα χρειαστεί σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο για να ανακάμψει.

“Η έρευνα δείχνει για πρώτη φορά ότι η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να επιταχύνει τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος και να αποδυναμώσει την ικανότητα του δέρματος να το «επισκευάσει»” , δήλωσε ο γιατρός Daniel Yarosh, της εταιρείας The Estée Lauder Companies. και αντιπρόεδρος της επιστημονικής έρευνας.

Τip: Οι ερευνητές προτείνουν να «χορταίνετε» ύπνο, να χρησιμοποιείτε μαξιλαροθήκες από μετάξι, ώστε να προστατέψετε το πρόσωπό σας από τις ρυτίδες, και να σταματήσετε να ασχολείστε με το smartphone στο κρεβάτι, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την απόκριση της μελατονίνης του σώματος, ορμόνη που αντιμετωπίζει την αϋπνία και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b