MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Φανερωμένες στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Η παράσταση “Φανερωμένες”, δύο διαφορετικά κείμενα σε μία ενιαία παράσταση, ανεβαίνουν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14) κάθε Δευτέρα & Τρίτη ώρα 21:00.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τα δύο κείμενα της παράστασης είναι της Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου η “ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ” και η “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” της Ρούλας Γεωργακοπούλου.
 
Από τη Ζάκυνθο του 1821 μέχρι την επαρχία της Δικτατορίας και την Αθήνα του σήμερα, ένα κορίτσι έπρεπε να αρνηθεί το σώμα του και να ζήσει ως μία ασώματος κεφαλή ή μία “μέδουσα”. 

Η Φανερωμένη είναι ένα κορίτσι, ούτε παιδί ούτε έφηβη, που ζει την ορμονική του έκρηξη στην καρδιά της χούντας των συνταγματαρχών. Σ΄ αυτή τη «μη ηλικία» η παιδική παντοδυναμία υποχωρεί και η πρώιμη σεξουαλικότητα έρχεται σαν πρόχειρο διαγώνισμα για αδιάβαστους. Αυτοδίδακτη και μόνη μπροστά σ’ αυτά τα νέα δράματα, προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα με μοναδικό βοήθημα τα σχολικά της βιβλία και τη στρεβλή παιδεία της δικτατορίας.

Η Ελισάβετ Μαρτινέγκου είναι η ιδανική συνομιλήτριά της, η δική μας Σιμόν ντε Μποβουράρ, η Νόρα μας του ΄Ιψεν κι ας έζησε στη Ζάκυνθο ακούγοντας τον απόηχο της επανάστασης του 1821 “ξεχωρισμένη από την ανθρωπίνην εταιρίαν, κατά το βάρβαρον και αφύσικον και απάνθρωπον ήθος της εποχής”. Η Αυτοβιογραφία της θεραπεύει την νέα ελληνική γραμματεία από μια βασική της παράλειψη. Τη φωνή του κοριτσιού που ζει μέσα στο μυαλό του αφού απαγορεύεται να ζήσει μέσα στο σώμα του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου
Ερμηνεία: Μαρία Ζορμπά
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά: Κλειώ Γκιζελή (Αυτοβιογραφία), Ιουλία Βεντίκου (Φανερωμένη)
Κοστούμια – Μακιγιάζ: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Ρούλα Γεωργακοπούλου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου


Παίζουν: Μαρία Ζορμπά

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b