MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Amour et piano- Τρία μονόπρακτα στο θέατρο Αλεξάνδρεια

Παρίσι, αρχές του 20ού αιώνα. Κωμωδία με άρωμα μπελ επόκ. Τρεις συγγραφείς, μάστορες του είδους: Ζορζ Φεντό, Ζορζ Κουρτλέν, Μαξ Μορέ. Και μια παράσταση τριών μονοπράκτων, που υπό τον γενικό τίτλο «Amour et piano» (Έρωτας και πιάνο), ανεβαίνει από την Παρασκευή 14 Μαρτίου στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, από την ομάδα «Υστερόγραφο». Παρασκευή ώρα 21.15, Σάββατο ώρα 18.30. Η παράσταση που θα ξεκινούσε στον Πολυχώρο Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ την Παρασκευή 14 Μαρτίου , αναβάλλεται λόγω ατυχήματος ενός εκ των ηθοποιών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

«Amour et piano» του Ζορζ Φεντό
Εκείνη περιμένει έναν διάσημο δάσκαλο πιάνου. Μια κοπέλα της τάξης της πρέπει να ξέρει πιάνο για να καλοπαντρευτεί. Εκείνος, νέος και πλούσιος, θέλει να δημιουργήσει σχέση με μια ηθοποιό της μόδας για να ανέβει κοινωνικά. Επισκέπτεται όμως το λάθος σπίτι. Βρίσκει μπροστά του την επίδοξη πιανίστα και νομίζει ότι είναι η ηθοποιός που ψάχνει. Εκείνη νομίζει ότι έχει μπροστά της το δάσκαλο. Η παρεξήγηση είναι αναπόφευκτη και το αποτέλεσμα σπαρταριστό.

«Μέγας καημός»του Ζορζ Κουρτλέν
Δυο νεαρές χαριτωμένες κυρίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Τη μια την απατάει ο άνδρας της, η άλλη έχει μείνει χωρίς υπηρέτρια. Συμπαραστέκονται η μια στον καημό της άλλης. Καημοί που εύκολα ξεχνιούνται, όταν προκύπτουν σοβαρότερα θέματα, όπως τα σχόλια για ανθρώπους του κύκλου τους.

«Η παραπεταμένη»του Μαξ Μορέ
Ο Πιερ έχει καταχραστεί το ταμείο της εταιρείας που δουλεύει. Η γυναίκα του η Ανζέλ του προσφέρει τα κοσμήματά της για να τον σώσει. Μένει άναυδη διαπιστώνοντας ότι ο Πιέρ τα έχει ήδη εκποιήσει παλαιότερα αντικαθιστώντας τα με ψεύτικα. Ποια θα είναι η λύση στο δράμα του ζευγαριού; Ο Πιέρ απατά την Ανζέλ με τη Μαντάμ Σλουμ ή όχι;

Συντελεστές της παράστασης
Μετάφραση: Άρτεμις Ορφανίδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος
Σκηνικά: Νίκη Πέρδικα
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Κίνηση: Δήμος Αμπράζης
Μουσική: κωστας γ

Παίζουν με σειρά εμφανίσεως οι ηθοποιοί:
Σπύρος Ζουπάνος, Χριστιάννα Πανοπούλου, Θοδωρής Τσουανάτος, Ιωάννα Ασημακοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φεϋντώ, Κουρτλέν, Μορέ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος


Παίζουν: Σπύρος Ζουπάνος, Χριστιάννα Πανοπούλου, Θοδωρής Τσουανάτος, Ιωάννα Ασημακοπούλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b