MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χαρακτηρίστηκε πορνό και απαγορεύθηκε το Nymphomaniac στην Τουρκία

Άλλο ένα κρούσμα λογοκρισίας και συντηρητισμού στην Τουρκία. Η προκλητική ταινία του Lars Von Trier “Nymphomaniac” απαγορεύθηκε στην γειτονική χώρα. Η ταινία επρόκειτο να προβληθεί στην Τουρκία στις 14 Μαρτίου (Α μέρος) και στις 21 Μαρτίου (Β μέρος).

author-image Γιώργος Σμυρνής

O γενικός Διευθυντής του κινηματογράφου στην Τουρκία Cem Erkul δήλωσε: “Αυτή η ταινία ανήκει στην κατηγορία του πορνό… Επίσης, απεικονίζει ακραία βία εις βάρος των γυναικών” Δήλωσε ακόμα ότι δε θα ήταν σωστό να προβληθεί αυτή η ταινία στους κινηματογράφους της Τουσκίας, οι οποίοι βρίσκονται κυρίως σε εμπορικά κέντρα κι ότι η Τουρκία δεν έχει ειδικά σινεμά, για να προβάλλουν τέτοιου είδους ταινίες. 

Πολλοί τούρκοι καλλιτέχνες κατήγγειλαν την απόφαση της επιτροπής, κάνοντας λόγο για νέο κρούσμα λογοκρισίας της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά την απαγόρευση του “Nymphomaniac” τη στιγμή που υπάρχει στην Τουρκία όριο ηλικίας» στους κινηματογράφους, έγραψε στο Twitter ο τούρκος σκηνοθέτης Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν (βραβείο Σκηνοθεσίας 2006 για το «Τρεις Πίθηκοι», Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής 2011 για το «Κάποτε στην Ανατολία» του Φεστιβάλ των Καννών).

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b