MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 πράγματα που κάθε μαμά πρέπει να έχει πάντα στην τσάντα της

Μπορεί εξωτερικά να δείχνει σαν κανονική τσάντα, αλλά στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με το μαγικό τσαντάκι του Sport Billy, όπου μπορούσαν να χωρέσουν από η μια τσίχλα μέχρι ένα ελικόπτερο! Ο λόγος για την τσάντα της μαμάς που περιέχει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί η ίδια και το παιδί της ανά πάσα στιγμή, δηλαδή σχεδόν τα πάντα! Για να είστε σίγουρες ότι και η δική σας έχει όλα τα απαραίτητα, πριν ανοίξετε την πόρτα για να βγείτε από το σπίτι βεβαιωθείτε ότι –εκτός φυσικά από τα κλειδιά, το κινητό και το πορτοφόλι σας- έχετε πάρει μαζί σας τα εξής:

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ένα μπουκαλάκι νερό: Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ακουστεί η φράση «μαμά, νερό!» και πόσο μακριά θα είναι το σπίτι ή το περίπτερο. Κι επειδή το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μικρών και μεγάλων, καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας, κυρίως όταν πάτε στις κούνιες, την πλατεία ή γενικά κάπου όπου το παιδί θα παίξει και θα τρέξει.

Τραυμαπλάστ: Ένας μικροτραυματισμός ή ένα γρατζούνισμα δεν είναι κάτι σοβαρό, μπορεί όμως να χαλάσει τη βόλτα σας εάν δεν είστε έτοιμη να το αντιμετωπίσετε. Μερικά τραυμαπλάστ πιάνουν ελάχιστον χώρο στην τσάντα και μπορούν να αξιοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις.

Ένα μικρό σνακ: Τα παιδιά χρειάζονται πολλή ενέργεια και πεινάνε συχνά, ιδιαίτερα όταν παίζουν. Για να μην μπείτε στον πειρασμό να του πάρετε κάτι ανθυγιεινό από το περίπτερο της γειτονιάς, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μικρό θρεπτικό σνακ, όπως ένα φρούτο, λίγους ξηρούς καρπούς , ένα παστέλι ή μια μπάρα δημητριακών.

Ένα πακέτο μωρομάντιλα: Ακόμα κι αν το παιδί δεν χρησιμοποιεί πια πάνες, σίγουρα θα χρησιμοποιεί μωρομάντιλα για να καθαρίσει τα χέρια του πριν φάει, να σκουπίσει το στόμα του ή ακόμα και το αγαπημένο του παιχνιδάκι που έπεσε στις λάσπες, επειδή πολλές φορές, μπορεί να μην είναι εύκολο να βρείτε τρεχούμενο νερό και σαπούνι.

DSC 1550-2Ένα φυτικό σκεύασμα για τη ναυτία: Εάν και το δικό σας παιδί ζαλίζεται στο αυτοκίνητο θα ξέρετε ότι ακόμα και μια μικρή διαδρομή, π.χ. από το σπίτι μέχρι τις κούνιες, μπορεί να σταθεί αφορμή για να χαλάσει η διάθεσή του (και η δική σας). Προτιμήστε κάποιο εντελώς φυσικό σε μια μορφή που μπορείτε να έχετε εύκολα μαζί σας (π.χ. φακελάκια), όπως είναι το Emecalm.

Μια αλλαξιά ρούχα: Εάν δεν θέλετε να γυρίσετε στο σπίτι εσπευσμένα επειδή το παιδί βράχηκε ή λερώθηκε, φροντίστε να έχετε μαζί σας ρούχα για να αλλάξει. Μην ξεχάσετε τις κάλτσες (είναι οι πρώτες που θα βραχούν)!

>Αντηλιακό: Ο ήλιος καίει ακόμα και τους χειμερινούς μήνες ή όταν έχει συννεφιά. Εάν πρόκειται να κάνετε μια στάση στις κούνιες μετά το σχολείο, καλό θα ήταν να βάλετε αντηλιακό στο πρόσωπο του παιδιού (και το δικό σας)!

Lipbecalm PediatricΜια κρέμα για τα σκασίματα στα χείλη: Εάν κάνει κρύο ή έχει αέρα ή ήλιο και το παιδί παίζει σε εξωτερικό χώρο, είναι πολύ πιθανό να προκληθούν σκασίματα στα χείλη και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μύτη. Ένα ενυδατικό προϊόν καταπραΰνει, ανακουφίζει, επανορθώνει και προστατεύει από τους ερεθισμούς. Ιδανικό για βρέφη και παιδιά είναι το Lipbecalm.

Φωτογραφική μηχανή: Κάθε στιγμή που το παιδί παίζει, κάνει έναν καινούριο φίλο ή εξερευνά τη φύση αξίζει να απαθανατιστεί!

Lip gloss: Επειδή εκτός από μητέρα είστε και γυναίκα, ας έχετε μαζί σας και κάτι που μπορεί να τονίσει τη θηλυκότητα σας. Ένα lip gloss διάφανο ή σε απαλή απόχρωση τονώνει το χρώμα στα χείλη και τη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b