MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο! Γιατί το Κοράνι απαγορεύει το ταξίδι στον Άρη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Θρησκευτική απαγόρευση στα ταξίδια στον Άρη εξέδωσαν Ιμάμηδες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δηλώνουν ξεκάθαρα πως η συμμετοχή στο Μars One, ένα σχεδιαζόμενο ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή, είναι αντίθετη με τις προσταγές του Κορανίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το θρηκευτικό διάταγμα εκδόθηκε από τη Γενική Αρχή Ισλαμικών Υποθέσεων, η οποία εκτιμά ότι η αποστολή χωρίς επιστροφή στον Άρη ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Και την αυτοκτονία την απαγορεύει το Κοράνι. «Υπάρχει πιθανότητα ένα άτομο που ταξιδεύει στον πλανήτη Άρη να μην μπορέσει να παραμείνει ζωντανό εκεί και είναι επομένως πιο ευάλωτο στο θάνατο» γράφουν στο θρησκευτικό τους διάταγμα. 

και δηλώνει ότι όσοι το επιχειρήσουν θα πρέπει να περιμένουν τις ίδιες συνέπειες και στη μετά θάνατον ζωή. Σύμφωνα με την Γενική Αρχή το ταξίδι αυτό θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνο. Προειδοποιούν ότι όσοι θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την κρίση του Αλάχ στο θέμα του Άρη, θα αποτύχουν, καθώς ” είναι τελείως αβάσιμη και απαράδεχτη πίστη καθώς ούτε ένα άτομο δεν μπορεί να ξεφύγει από τα όρια του Αλάχ, του Δημιουργού των πάντων”.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο αποικισμός του Άρη είνει επικίνδυνος. Έρευνες της NASA έχουν εντοπίσει νερό στο πλανήτη (βασική προϋπόθεση για την επιβίωση των αποίκων του), αλλά έχουν βρει και τοξικά αέρια. Πάντως ακόμα κι αν οι διαστημικοί ταξιδιώτες έχουν μαζί τους αρκετό φαγητό, νερό και θέρμανση, οι τεράστιες αποστάσεις και η απομόνωση της αποικίας του Άρη θα έχουν αρνητικές συνέπειες στην ψυχική υγεία των αποίκων. Επίσης, τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, μπορεί να αρρωστήσουν τους αποίκους. Οποιαδήποτε προσπάθεια διάσωσης από τη Γη θα είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη, λόγω της τεράστιας απόστασης των δύο πλανητών. 

Ωστόσο, ο Ιδιωτικός Οργανισμός Mars One που επιχειρεί τον αποικισμό του Άρη- σε ένα ταξίδι, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 200 χιλιάδες άνθρωποι- εξέδωσε απάντηση στους Ιμάμηδες, αντλώντας επιχειρήματα από το Κοράνι και τονίζοντας ότι ο Ισλαμικός κόσμος έχει πλούσια παράδοση στις εξερευνήσεις. 

Παράλληλα, o Mars One διαβεβαιώνει ότι ο αποικισμός θα ξεκινήσει, αφού πρώτα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στον πλανήτη, ώστε να είναι κατοικίσιμος. Μολονότι και τότε δεν θα απουσιάζει εντελώς ο κίνδυνος για την ασφάλεια των αποίκων, αξίζει το ρίσκο γιατί θα είναι “το επόμενο γιγάντιο άλμα της ανθρωπότητας”

Ο Mars One ζήτησε, στο τέλος, από την Γενική Αρχή Ισλαμικών Υποθέσεων να ανακαλέσει την Φέτβα της, ώστε να μπορέσουν και οι Μουσουλμάνοι να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα.

Πηγή: http://www.popsci.com

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
«Servare Intaminatum»: Μια εικαστική έκθεση στο Αστεροσκοπείο με επίκεντρο την κλιματική κρίση
Επίκαιρα
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για κλειστές κατοικίες – Εντός των ημερών η λειτουργία της πλατφόρμας
Αφιέρωμα
Wicked Game: Ο ύμνος του Chris Isaak για τους ανεκπλήρωτους έρωτες κάθε γενιάς
Επίκαιρα
Στο 1,14% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Μάιο 2026
Art & Culture
Σκοτεινός συμβολισμός από την Πολωνία στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
Αποχαιρετισμός στο Ηρώδειο από συμφωνικές ορχήστρες και σπουδαίους σολίστ
Art & Culture
Έχει η Αθήνα, Αυστραλία; Ο The Boy δημιουργεί μία
Επίκαιρα
Γαλλία: Κλάπηκε ξανά η «μπανάνα» του Μαουρίτσιο Κατελάν αξίας 6,2 εκατομμυρίων
Art & Culture
Τι συνέβη στην έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Art & Culture
Η 2η Μπιενάλε Κεραμικής στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Αφιέρωμα
5 τραγούδια της Beth Hart που πάντα θα αγαπάμε – και θα ακούσουμε live στον Λυκαβηττό