MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελληνικά ποιήματα κοσμούν το μετρό του Λονδίνου!

Στίχοι από Έλληνες και φιλέλληνες ποιητές έχουν αρχίσει να κοσμούν από σήμερα (24 Φεβρουαρίου) τα βαγόνια του Μετρό του Λονδίνου σε μια πολιτιστική δράση που θα συνεχισθεί για έξι εβδομάδες.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι αφίσες με τα μεταφρασμένα στα αγγλικά ποιήματα, μεταξύ άλλων της Σαπφούς, του Καβάφη και του Γκάτσου, θα «κυκλοφορούν» μαζί με το λονδρέζικο Μετρό, ενώ ανάμεσά τους, θα υπάρχουν και ποιήματα φιλελλήνων, όπως του Λόρδου Βύρωνα και του Κιτς.

Εκατοντάδες συρμοί θα «στολιστούν» με στίχους της ελληνικής ποίησης και εκατομμύρια επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους διαβάσουν στα αγγλικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για την ελληνική Προεδρία, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΗΒ).

Ας ελπίσουμε ότι στην Αγγλία δεν θα προκληθούν αντιδράσεις σαν αυτές που είδαμε στην Ελλάδα με τους στίχους του Καβάφη στα ΜΜΜ. Βέβαια, τα αποσπάσματα από την ποίηση στο αγγλικό μετρό είναι σαφώς πιο εκτεταμένα σε σχέση με το αντίστοιχο ελληνικό εγχείρημα.

ΠΗΓΗ: http://www.poetrysociety.org.uk

ΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

87 - Ionian Song by Cavafy 87 - Amorgos by Gatsos 87 - Sappho and Anyte 87 - Don Juan by Byron

87 - On first lookingby Keats

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b