MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός Ισπανού: “Το ταξίδι αυτό μου άλλαξε την ζωή” (vid)

Μια πανεπιστημιακή εργασία με θέμα “Μια προβληματική πόλη” στάθηκε αφορμή για την καλύτερη διαφήμιση που έχει λάβει η χώρα μας και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Το φιλμ με τίτλο “Διάφορα: Οταν ένα ταξίδι σου αλλάζει τη ζωή” αποτυπώνει τις περιπέτειες ενός Ισπανού φοιτητή που αναγκάστηκε, λόγω σπουδών, να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Απολαύστε την ομορφιά της χώρας μας μέσα από ένα διασκεδαστικό βιντεάκι.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το εικοσάλεπτο φιλμάκι είναι η ιστορία του Ραμόν, ενός σπουδαστή δημοσιογραφίας απ’ την Βαρκελώνη, που στο πλαίσιο μιας εργασίας πρέπει να επισκεφτεί μια χώρα με δυσκολίες. Η επιλογή της Ελλάδας ήταν φυσικό επακόλουθο. Η ιστορία διαδραματίζεται στον Πύργο Ηλείας και αποτυπώνει τις πρωτόγνωρες αλλά πολύτιμες εμπειρίες του Ραμόν, καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Το φιλμ που προβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας αποδεικνύει πως παρά την οικονομική κρίση της χώρας μας, η κουλτούρα και ο πολιτισμός μας παραμένουν αναλλοίωτα, ακόμα και αν η υπόλοιπη Ευρώπη αμφισβητεί. Αυτό επιβεβαιώνει και ο Iñaki Lamúa, ένας από τους δημιουργούς του φιλμ, δηλώνοντας “Το ταινιάκι δείχνει ότι η εικόνα της Ελλάδας που έχουν οι περισσότεροι είναι διαφορετική από την πραγματικότητα. Θέλουμε όλοι να πάνε στην Ελλάδα και να επισκεφθούν τα καταπληκτικά μέρη της”.

Η φράση στο τέλος της ταινίας, σημαίνει πολλά: “Το να ταξιδεύεις σημαίνει να ανακαλύπτεις ότι όλοι έχουν λάθος γνώμη για τις άλλες χώρες”.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b