MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο! Γερμανοί γιατροί έσωσαν ασθενή χάρη στον Dr House!

Γιατροί σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γερμανίας βρήκε αναπάντεχα την εξήγηση σε σοβαρό πρόβλημα υγείας ασθενούς, επειδή έβλεπαν φανατικά τη σειρά “Ιατρικές Υποθέσεις” (Dr House)!

author-image Γιώργος Σμυρνής

O καθηγητής Juergen R. Schaefer, διευθυντής του Κέντρου Μη Διαγνωσμένων Ασθενειών στο Marburg της Γερμανίας, διδάσκει τους μαθητές του να εντοπίζουν σπάνιες περιπτώσεις ασθενειών, χρησιμοποιώντας την τηλεοπτική σειρά. Και όπως τονίζει, η μέθοδός του έχει αποτελέσματα και στην πράξη.

Όταν ένας ασθενής είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Marburg το 2012 με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, οι προηγούμενες εξετάσεις είχαν αποκλήσει κάθε συνήθη αιτία για το πρόβλημα της υγείας του. Τα συμπτώματά του θύμιζαν πολύ ένα επεισόδιο του Dr House, στο οποίο ο γιατρός είχε καταλάβει ότι ο ασθενής είχε δηλητηριασθεί από κοβάλτιο, λόγω ενός μεταλλικού εμφυτεύματος. Εξετάζοντας το ιστορικό του ασθενούς, οι γιατροί όντως βρήκαν ότι 2 χρόνια νωρίτερα ο ασθενής είχε κάνει εγχείρηση, στην οποία του είχαν εμφυτεύσει  μεταλλικό ισχίο. 

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι τα επίπεδα κοβαλτίου και χρωμίου στο αίμα του ασθενούς ήταν πολύ υψηλά. Στη συνέχεια, ακτινογραφία έδειξε ότι το μέταλλο στο προσθετικό είχε σπάσει, προκαλώντας δηλητηρίαση από κοβάλτιο. Η συγκεκριμένη αιτία καρδιακής ανεπάρκειας θεωρείτο ότι αφορούσε μόνο εργάτες που έρχονταν σε επαφή με το συγκεκριμένο υλικό. Έτσι, χάρη στο σίριαλ σώθηκε η ζωή του ανθρώπου!

Φαίνεται ότι οι σεναριογράφοι του σίριαλ έχουν ανοίξει αμέτρητες ιατρικές εγκυκλοπαίδειες, για να βρουν τα περίπλοκα ιατρικά περιστατικά, στα οποία δίνει τη λύση ο πολυμήχανος και εκκεντρικός γιατρός. Και Έλληνες γιατροί έχουν κατά καιρούς μιλήσει με πολύ θετικά λόγια για την ακρίβεια των δεδομένων που έχουν οι ιατρικές υποθέσεις του Dr House. Ας ελπίσουμε κι αυτοί να παίρνουν ιδέες για το πώς να σώσουν κάποιον Έλληνα ασθενή, από κάποια πολύπλοκη περίπτωση ασθένειας.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b