MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Πολύ κακό για το τίποτα του Σαίξπηρ στο θέατρο Αλκμήνη

Η ομάδα ΌΜΟΡΟΣ παρουσιάζει την κωμωδία του William Shakespeare «Πολύ κακό για το τίποτα» σε δραματουργική επεξεργασία Ελένης Βλάχου βασισμένο στη μετάφραση του Βασίλη Ρώτα. Συνεχίζονται το Φεβρουάριο στο θέατρο Αλκμήνη στις 12, 13, 19, 20 Φεβρουαρίου με διπλές παραστάσεις στις 13, 19 και 20 Φεβρουαρίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Γραμμένο το 1598 από τον νεαρό τότε Σαίξπηρ (Απρίλιος 1564 – 23 Απριλίου 1616), εκτυλίσσεται στην αναγεννησιακή Σικελία. Δύο νέες κοπέλες σε ηλικία γάμου. Η μία στον αγώνα για τον εκλεκτό της καρδιάς της, η άλλη δηλωμένη κατά του έγγαμου βίου. Δύο νέοι άντρες που μόλις επέστρεψαν απ’ τον πόλεμο. Ο ένας αναζητώντας τον έρωτα, ο άλλος ορκισμένος εργένης. Ένας χορός με μάσκες, και αμέτρητες παρεξηγήσεις με αποτέλεσμα όλο αυτό να αποδειχθεί ότι δεν ήταν παρά “πολύ κακό για το τίποτα”.

Κρατώντας τα κεντρικά σημεία δράσης, η θεατρική διασκευή είναι ένα project 70 λεπτών τοποθετημένο στην αισθητική των 40’s και με ήρωες που θα μπορούσαν να είναι ο καθένας μας. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και οι φωτισμοί συμπληρώνουν το σκηνικό το οποίο περιορίζεται σε μερικά σκηνικά αντικείμενα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία/ Δραματουργική επεξεργασία: Ελένη Βλάχου
Μουσική: Γιώργος Νικητόπουλος
Κουστούμια: Αννούσα Μελά [mystyleforecast.com] σε συνεργασία με την Πάτια Ιορδανίδου
Φώτα: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Χορογραφία: Τατιάνα Μύρκου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου


Παίζουν: ΒΕΑΤΡΙΚΗ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Δώρα Κοφινά, ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Ελένη Βλάχου ΔΟΝ ΠΕΤΡΟΣ, ΒΑΡΔΑΚΑΣ: Κωνσταντίνος Μάρκελλος ΣΚΥΛΟΜΟΥΡΙΑΣ, ΠΑΠΑΣ: Γιάννης Μοναστηρόπουλος ΚΛΑΥΔΙΟΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Άλκης Μπακογιάννης ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Βασίλης Παναγιωτίδης, ΗΡΩ, ΔΟΝ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Αγγελική Παναγιωτοπούλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b