MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ταξίδι στην Άκρη της Νύχτας του Σελίν στο θέατρο Προσωρινός

Η Ομάδα Χρώμα παρουσιάζει στο χώρο «Προσωρινός», για δεύτερη χρονιά τη θεατρική παράσταση «Ταξίδι στην άκρη της νύχτας»του Φερντινάντ Σελίν με το Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο, από Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή του εμβληματικού λογοτεχνικού αριστουργήματος του Σελίν. Νέα Υόρκη, εργοστάσιο της Φορντ, Παρίσι, Αφρική, πόλεμος.

Το Ταξίδι στην άκρη της νύχτας, πρωτόλειο μυθιστόρημα και αριστούργημα του Λουί Φερντινάν Σελίν –ψευδώνυμο του γιατρού Λουί Ντετούς (1894-1961)– δημοσιεύτηκε στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1932 από τον εκδοτικό οίκο Denoël & Steele, προκαλώντας το λογοτεχνικό σκάνδαλο της χρονιάς, της δεκαετίας, ίσως και ολόκληρου του εικοστού αιώνα. Η ρεαλιστική, φανταστική, αλληγορική πορεία του αφηγητή Φερδινάνδου Μπαρνταμού –πρώτου πραγματικού αντιηρωικού «εγώ» της λογοτεχνίας– από το μακελειό του Μεγάλου Πολέμου στην ανάλγητη υποκρισία των μετόπισθεν, από την πύρινη θηριωδία των αποικιοκρατούμενων Τροπικών στην ψυχρή μηχανοποίηση της Αμερικής και πάλι πίσω στη μιζέρια των εξαθλιωμένων παρισινών προαστίων, διαγράφει έναν κύκλο, ασφυκτικά κλειστό. Από τον επερχόμενο ως τον συντελεσμένο θάνατο –του πατριωτισμού, της πίστης, του έρωτα, του θάρρους, της αλήθειας, των άλλων, του εαυτού– ο Μπαρνταμού οδηγεί τους αναγνώστες-συνομιλητές του ως την «άκρη της νύχτας».

Το κορυφαίο βιβλίο του Σελίν γνώρισε απαραμείωτη εκδοτική επιτυχία και πυροδότησε αμέσως αναρίθμητες αντιδράσεις, έντονες συζητήσεις, βιαιότατες συγκρούσεις. Δεκάδες διάσημες πένες (του Αντρέ Μωρουά, του Ζωρζ Μπερνανός, του Λεόν Ντωντέ, του Ζωρζ Μπατάιγ, του Κλωντ Λεβί-Στρως, του Μαξίμ Γκόρκι, του Λεόν Τρότσκι, μεταξύ πολλών άλλων) έσπευσαν να εκθειάσουν ή να στηλιτεύσουν, να υμνήσουν ή να καταδικάσουν αυτό το απίστευτο Ταξίδι, που άλλαξε άρδην τα τοπία της γλώσσας, της τέχνης και της ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Σεσίλ Μαργέλλου-Ιγγλέση
Θεατρική Διασκευή: Σεσίλ Μαργέλλου-Ιγγλέση, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος, Κωνσταντίνος Χατζής
Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός Φωτισμών: Κωνσταντίνος Χατζής
Υπεύθυνη Παραγωγής – Φωτογραφίες: Γεωργία Λένη
Παίζει: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ
Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι (Μετρό Μέγαρο Μουσικής)
Τετάρτη, Κυριακή στις 9 μ.μ.
Διάρκεια : 55 λεπτά.
Γενική είσοδος : 10 €
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6932-500545
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σελίν
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής


Παίζουν: Γιάννης Χαριτοδιπλωμένος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b