MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Συλβί Γκιλέμ & Ακραμ Καν: “Sacred Monsters” στο Μέγαρο

Aπό 19 έως τις 23 Δεκεμβρίου, και για 7 παραστάσεις η Συλβί Γκιλιέμ, η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια του κόσμου, συναντά τον διάσημο χορευτή και χορογράφο Άκραμ Καν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για να παρουσιάσουν την αριστουργηματική και πολυβραβευμένη χορογραφία “Sacred Monsters” (Ιερά Τέρατα) συνοδεία ζωντανής μουσικής.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

«Sacred Monsters» – «ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ». Ο όρος χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στη Γαλλία τον 19ο αιώνα, χαρακτηρίζοντας μεγάλους σταρ όπως για παράδειγμα η Σάρα Μπερνάρ και σηματοδοτώντας την απαρχή του σύγχρονου καλλιτεχνικού και αθλητικού στερεώματος, όπου πλέον οι πρωταγωνιστές του, αποκτούν για το κοινό και τα Μ.Μ.Ε. ένα «θεϊκό» status.

Η παράσταση αποτελεί μια «συνομιλία» λοιπόν, ανάμεσα σε δύο σύγχρονα «Ιερά Τέρατα» της σκηνής, την Συλβί Γκιλιέμ και τον Άκραμ Καν. Οι δύο σούπερ σταρ εξερευνούν τη δυναμική και τη γλώσσα δύο κλασικών ειδών, του μπαλέτου και του kathak, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, την παιδεία τους, ακόμη και παιδικές αναμνήσεις, εκφράζοντας παράλληλα την κοινή επιθυμία τους για πειραματισμό, διεύρυνση της γνώσης και απόκτηση προσωπικής φωνής και έκφρασης.

Σε μια αρμονική διχοτομία αντιθέτων που συνδυάζει από τη μία την ιστορία, την παράδοση, το πνεύμα, την ιερότητα και την πειθαρχία του κλασικού χορού και από την άλλη την πρωτοπορία, την «εργαστηριακή έρευνα», τις φρέσκιες ιδέες και τις νέες-άπειρες δυνατότητες της μοντέρνας και σύγχρονης κινησιολογίας.

Όπως άλλωστε μας λέει ο Άκραμ, «αν ο καλλιτέχνης είναι ένα μπαλάκι τένις, η καλύτερη φάση του είναι η συνεχής κίνηση από το ένα μέρος στο άλλο και το ιδανικό σημείο έμπνευσης και δημιουργικής ευτυχίας, είναι ακριβώς στη μέση, πάνω απ’ το δίχτυ». Ή αλλιώς, κατά τη Συλβί: «Είμαι κλασική χορεύτρια, έχω εκπαιδευτεί μ’ αυτό το στυλ, την τεχνική, την παράδοση, αλλά όχι σαν οπαδός μιας θρησκείας. Το μόνο «ιερό μέρος», το δικό μου «ιερό τέρας», είναι αποκλειστικά και μόνον το μέρος που χορεύω, η σκηνή! Με οποιαδήποτε τεχνική και μόνο μου «πιστεύω» την αυθεντική έμπνευση και την υψηλή ποιότητα».

Η μείξη αυτών των δύο διαφορετικών καλλιτεχνικών λημμάτων, ακριβώς γιατί ανήκουν στο κοινό χορευτικό λεξιλόγιο, αποδείχθηκε στο «Sacred Monsters» επιτυχέστατη, προκαλώντας διθυραμβικές κριτικές και την λατρεία του κοινού, αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις, δημιουργώντας νέα πρότυπα και ανοίγοντας νέους δρόμους, από τους δύο αυτούς, μεγάλους πρωτοπόρους καλλιτέχνες.

Χορογραφία: Akram Khan
Μουσική: Philip Sheppard
Χορεύουν: Sylvie Guillem, Ackram Khan
* Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα

 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Ταμεία Μεγάρου Μουσικής, στα Public και στην Ομήρου 8
Αγορά μέσω internet στο: www.megaron.gr
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 7282333
Πληροφορίες: 210 7258510

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b