MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν εξετάσεις AIDS στο Δήμο Αθηναίων

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV η στέγη «ΣυνΑθηνά», διοργανώνει με την στήριξη και του δήμου Αθηναίων Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV. Οι σχετικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν και ανώνυμα από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, από τις 10.00 π.μ έως και τις 12 το βράδυ.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο έλεγχος πραγματοποιείται στην στέγη «ΣυνΑθηνά», απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά και στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για το ΗIV/AIDS, καθώς και η αναγκαιότητα να μειωθεί η καθυστερημένη διάγνωση του. Ο δήμαρχος Αθηναίων σε μια συμβολική κίνηση, υποβλήθηκε σήμερα σε εξέταση και ανέδειξε με δηλώσεις του την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Αναφερόμενος στο θέμα της πορνείας, που ασκείται με παράνομο τρόπο και χωρίς υγειονομικό έλεγχο, σημείωσε ότι «ο δήμος έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, που καθιστά πλέον την άσκηση της πορνείας στην πόλη σε νόμιμες και λογικές συνθήκες, υπό απόλυτο υγειονομικό έλεγχο».

Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, πραγματοποιείται παράλληλα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 22 έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και η εβδομάδα αυτή θα οδηγήσει στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με τη PRAKSIS, το Ath Checkpoint και το Κέντρο Ζωής.

Εκδηλώσεις
Παράλληλα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Τεχνοδρομώ» με κοινό σκοπό την εφαρμογή της τέχνης του θεάτρου και κατ’ επέκταση όλων των άλλων τεχνών που εμπλέκονται σ’ αυτό, (χορός, μουσική, εικαστικά κλπ) σε αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες ευαισθητοποιείται και συμμετέχει εθελοντικά στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα εξέτασης HIV. Δημιουργεί θεατρικά δρώμενα τα οποία θα παρουσιαστούν στη στέγη «ΣυνΑθηνά»:

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 15:00
“Μητέρα” της Έφης Βενιανάκη.
Ένας μονόλογος μιας μητέρας που αποφάσισε να υιοθετήσει ένα οροθετικό παιδί. Με την Άννα Χατζηχρήστου

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 13:00 – 14:00
“Οι ομπρέλες” Η ομάδα του Τεχνοδρομώ υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Άννας Χατζηχρήστου κάτω από κόκκινες ομπρέλες, διαβάζει ερωτική ποίηση και χορεύει με τους περαστικούς, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και προτρέποντάς τους να εξεταστούν.

Στα παραπάνω δρώμενα συμμετέχουν οι: Βουτουρής Αλέξης Μαυρόγιαννη Ιωάννα, Γιαννακός Σπύρος Ιωάννου Ειρήνη, Δασκαλάκη Ναταλία Τσιμπλάκος Μιχάλης, Τσιπολίτης Δημήτρης Χατζηχρήστου Άννα. Το μουσικό συγκρότημα URBAN NOISE.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b