MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Το Τρένο των Νεφών της Ευγενίας Φακίνου στο Τρένο στο Ρουφ

“Το Τρένο των Νεφών” της Ευγενίας Φακίνου σε σκηνοθεσία Tατιάνας Λύγαρη, κάνει πρεμιέρα στις 4 Δεκεμβρίου στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ σε μια παράσταση πέντε διαφορετικών σκηνοθετικών προτάσεων, πέντε διαφορετικών σκηνικών χώρων, με 11 ηθοποιούς και μόνο για 50 θεατές κάθε βράδυ!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη


Η τολμηρή και προκλητική σύλληψη της Τατιάνας Λύγαρη να παρουσιάσει στο γνωστό Τρένο-Θέατρό της το τελευταίο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου “Το Τρένο των Νεφών” (εκδόσεις Καστανιώτη, 2011) σε μια site-specific θεατρική παράσταση και με έναν πολυπρόσωπο θίασο, υλοποιείται μετά από τη γνωριμία της με την performance – spatial designer Λέλα Ράμογλου. Οι δυο τους συνεργάζονται και μετατρέπουν 4 βαγόνια της Αμαξοστοιχίας (το Θεατρικό Βαγόνι, το Μουσικό Βαγόνι Orient Express, το Wagon-Bar και το Wagon-Restaurant) στο “Τρένο των Νεφών”, σ’ ένα τρένο–φάντασμα που «όταν φεύγει από το σταθμό, βγαίνει από τις ράγες, χώνεται στα νέφη και χάνεται».

Στο τρένο αυτό, επιβιβάζεται ο ήρωας της συγγραφέως, ο Κανένας, μαζί με χρυσοθήρες, ινδιάνους, βασιλιάδες και κονκισταδόρες, την Εβίτα Περόν, τον Ωνάση, τον Τσε Γκεβάρα και τον στρατηγό Μπολιβάρ αλλά και τον ποιητή που γεννήθηκε σε επτά πόλεις. Ψάχνει τον πατέρα του σ’ ένα ταξίδι ζωής προς τη μεγάλη θάλασσα. Οι θεατές ακολουθούν από βαγόνι σε βαγόνι τον ήρωα της Φακίνου σ’ αυτή την προσωπική του διαδρομή, σ’ αυτή την προσωπική του οδύσσεια για την ανακάλυψη του εαυτού του.

Κριτική της παράστασης “Το τρένο των Νεφών”

Η συγγραφέας εμπνέεται από το “Τρένο των Νεφών”, ένα υπαρκτό τρένο – από τα ελάχιστα στον κόσμο – που ταξιδεύει σε ύψος 4.220 μέτρων στην κορδιλιέρα των Άνδεων. Επηρεασμένη από την λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία συνδέει τον μύθο του Οδυσσέα με την ισπανόφωνη παράδοση και μας ξεναγεί σ’ έναν κόσμο που θυμίζει Μάρκες, Αλιέντε, Λιόσα, Αμάντο, Φουέντες, Σεπούλβεδα ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα επίκαιρος και διαχρονικός στην αέναη αναζήτηση του ανθρώπου για εξατομίκευση και ταυτότητα. Με μαγικό ρεαλισμό μας προσκαλεί σ’ αυτό το ταξίδι ζωής του Κανένα ή του Καθένα από εμάς.

Η θεατρική διασκευή είναι της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου, η σκηνοθεσία – σκηνογραφία της Τατιάνας Λύγαρη με συνεργάτες τους εικαστικούς Βασίλη Παφίλη και Πένυ Κορρέ, η σύλληψη της ιδέας και η διδασκαλία των ρόλων της Τατιάνας Λύγαρη, η μουσική του Μηνά Ι. Αλεξιάδη, τα κοστούμια της Duygu Ozturk, οι χορογραφίες της Mαρίζας Βινιεράτου και οι φωτισμοί της Χρύσας Δαδίτσου.

Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 μ.μ., απογευματινή Σαββάτου 7.00 μ.μ. & Κυριακή 8.00 μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευγενία Φακίνου
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη


Παίζουν: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Βέργαδος, Δήμητρα Βλάχου, Μαρία Δερεμπέ, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Ανδρέας Μαριανός, Μαρία Μπαγανά, Προμηθέας Nerattini – Δοκιμάκης, Βαγγέλης Ρόκκος, Άρης Τσαμπαλίκας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b