MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πες μου ποια ηρωίδα προτιμάς να σου πω γιατί!

Με αφορμή την τεράστια επιτυχία της αμερικανικής σειράς Gossip Girl, της ταινίας “The Twilight” και του τελευταίου sequel της ταινίας “The Hunger Games” αποφασίσαμε να εξετάσουμε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Κάτνις Έβερντιν, της Μπλερ Γουόλντορφ και της Ιζαμπέλα Σουάν με τα οικονομικά και πολιτικά φαινόμενα της χώρας μας. Επιλέξτε την αγαπημένη σας πρωταγωνίστρια και δείτε τι ακριβώς αντιπροσωπεύει.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μπλερ Γουόλντορφ (Gossip Girl):
gossip-girl-blair-waldorf-headband4Η νεαρή ηθοποιός Λέιτον Μίστερ υποδύεται στη δημοφιλή αμερικανική σειρά Gossip Girl, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, επιτομή της μόδας και του lifestyle, που αν και “στριμμένη” είναι διαθέσιμη να κάνει τα πάντα για τους δικούς της ανθρώπους. Αυτό το τελευταίο μάλιστα την καθιστά πιο αγαπητή από την συμπρωταγωνίστρια της Mπλεικ Λαιβλι. Η Μπλερ δηλαδή είναι καλόκαρδη αν και είναι μια πλούσια “σκύλα”. Κορίτσια ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε… η ζωή που κάνει η τηλεοπτική Μπλερ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια φούσκα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα κορίτσια ακόμη μεγαλώνουν με χρυσές άμαξες, ιππότες και άσπρα άλογα, φυσική απόρροια η ταύτιση με τη Μπλερ που όχι μόνο μεγάλωσε με τέτοιες “οφθαλμαπάτες” αλλά τις γεύτηκε κιόλας.

 Μια φαινομενική ευτυχία που ένα D&G τσαντάκι αρκεί για την ευφορία και ένα Louis Vuitton φόρεμα σου εξασφαλίζει μια θέση στον παράδεισο. Σε μικρογραφία θα λέγαμε πως θυμίζει τη φούσκα της Ελλάδας και τη χρυσή δεκαετία του 90′ με τα ανέμελα πάρτι του Χρηματιστηρίου και των μπουζουξίδικων. Ουσιαστικά, οι σημερινές νεαρές κορασίδες, που τόσο ζηλεύουν την ευτυχία της Μπλερ, ονειρεύονται μια ακόμη χρυσή Ελληνική δεκαετία -γιατί Νέα Υόρκη δεν μπορούμε να γίνουμε κορίτσια- με prada ψηλοτάκουνα για τις πίστες και ferragamo πένα για τις ακάλυπτες επιταγές.

Ιζαμπέλα Σουάν (The Twilight):
kristen stewart in twilight saga eclipse-normalΤο σενάριο του Twilight είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα φαντασίας με πρωταγωνίστρια μια έφηβη που ρισκάρει τα πάντα όταν ερωτεύεται ένα…βαμπίρ. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Η Κρίστεν Στιούαρτ που υποδύεται την Ιζαμπέλα απορρίπτει την παθητική πραγματικότητα και ανακαλύπτει τον έρωτα. Ουσιαστικά, η ηθοποιός υποδύεται μια “καταθλιπτική” Ιζαμπέλα, που μέσα από τη γνωριμία της με τον Εντουαρτ, νικά την απόρριψη και την απόγνωση που αισθάνεται. Στο ρόλο της μπορεί κανείς να διακρίνει το φαινόμενο των “emo” εφήβων που το νεανικό ρομάντζο και το εφηβικό πάθος, ξυπνά συναισθήματα και ανάγκες που έχουν ανάγκη να αισθανθούν. Ρομαντική, ευαίσθητη και εύθραυστη νιώθει αλόγιστα την αγάπη που χρόνια στερούταν.

Κάτνις Έβερντιν (Hunger Games):
Katniss-Everdeen-the-hunger-games-fan-club-30601998-530-725Από την άλλη πλευρά η Κάτνις Έβερντιν διαφέρει τελείως από την Μπλερ και την Μπέλα. Ο μεγάλος ανεξίτηλος έρωτας δεν είναι για αυτήν αυτοσκοπός. Είναι σίγουρη, επίμονη και δυναμική. Στοχεύει στην προσωπική αυτάρκεια και φαίνεται πως είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό της ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες. Η ζωή της Κάτνις θυμίζει σε πολλά τη σημερινή Ελλάδα.

 H ταινία Hunger Games ανασύρει στο νου τον αγώνα πείνας, που παλεύουν να νικήσουν σήμερα χώρες της Ε.Ε, μεταξύ αυτών και η χώρα μας. Η Κάτνις είναι μια χαρισματική νεαρή που με πείσμα νικάει όλες τις δοκιμασίες. Ο ρόλος αυτός προκαλεί συναισθήματα, όπως η ελπίδα για όλους όσους παλεύουν στην πραγματική ζωή, με ένα σύστημα που τους θέλει ηττημένους. 

Τον τελευταίο καιρό λόγος γίνεται για ένα ακόμα best seller βιβλίο, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες και αναμένεται να καθιερώσει ένα “δυνατό” ρόλο με τεράστια απήχηση στο ευρύ κοινό. Ο λόγος για το βιβλίο “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children“, του οποίου τα δικαιώματα αγόρασε η δημοφιλής εταιρεία παραγωγής 20th Century Fox. Φήμες θέλουν τη σκηνοθεσία να αναλάβει ο Tim Burton, γεγονός που εγγυάται κατά κάποιον τρόπο την επιτυχία του. Το περιμένουμε πώς και πώς.

Ιωάννα Κρανιώτη

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b