MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο τίτλος είναι… Παύλος- Hip Hop και Low Bap μίλησαν για τον Παύλο Φύσσα!

Ο τίτλος είναι «Παύλος» αυτή είναι η ουσία που απέμεινε από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Σήμερα, που το Hip Hop και το Low Bap κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και πραγματοποίησαν το όνειρο του Παύλου Φύσσα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

«Ανάμεσα στα όνειρα του Παύλου να φτιάξει ένα ίδρυμα για αστέγους και μια στέγη όπου όσοι δεν έχουν χρήματα θα μπορούν να μαθαίνουν γράμματα, ήταν και να μαζέψει όλους αυτούς εδώ, που έχουν σκοτωθεί χρόνια τώρα μεταξύ τους στο ίδιο τραπέζι» προλόγισε ο Θανάσης Περάκης, φίλος συνεργάτης και «αδελφός» του Παύλου. «Αυτός είναι και ο λόγος της σημερινής μας συνάντησης, να πραγματοποιήσουμε το όνειρο ενός παιδιού με ελεύθερη καρδιά, μυαλό και πνεύμα. Ενός παιδιού που μοίραζε κουβέρτες στους άστεγους και που στις πορείες δεν πέταγε πέτρες στους μπάτσους αλλά έψαχνε να βρει κουλουράδες να μαζέψει σουσάμι να τους το πετάξει για να μαζευτούν επάνω τους περιστέρια. Σήμερα πραγματοποιούμε το όνειρο του αδελφού μας» ολοκληρώνει ο Θανάσης, φορτίζοντας το κλίμα της συνέντευξης και δίνοντας το λόγο σε όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν για να μιλήσουν για τον Παύλο.

Οι καλεσμένοι ήταν άνθρωποι που ο Παύλος εκτιμούσε και ήθελε να τους δει ξανά μαζί, θα αναφέρω τα πραγματικά τους ονόματα και όχι τα καλλιτεχνικά τους ψευδώνυμα, δεδομένου ότι η παρουσία τους ήταν καθαρά φιλική: Μιχάλης Μυτακίδης, Δ. Μεντζέλος, Νικήτας Κλιντ, Ευθύμης, Λιάκος, Πρύτανης, Πέτρος Χουντίδης, Θηρίο, Αντρέας Τσιαμπόγαλος, Άκης, Αλέξανδρος, Γιολάντα.

Από ότι φαίνεται η αυτοθυσία του Παύλου στάθηκε αφορμή να βάλουν στην άκρη τις διαφωνίες τους και τα εγώ τους. «Έχω να δω αυτές τις φάτσες πάνω από 20 χρόνια. Ο Παύλος ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να μας φέρει κοντά» δήλωσε ο Μιχάλης Μυτακίδης. Οι καλεσμένοι δεν δεσμεύτηκαν αλλά δήλωσαν πρόθυμοι να προσπαθήσουν μια ομαδική μουσική συνεργασία είτε μέσω ενός τραγουδιού, είτε μέσω μιας συναυλίας θεσμού του hip hop στη μνήμη του φίλου τους Παύλου Φύσσα.

Από την άλλη εντύπωση προκάλεσαν οι παρευρισκόμενοι της ανοιχτής συνέντευξης που συνέρρεαν στο χώρο. Άνθρωποι στην ηλικία του Παύλου  με τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια αγάπη για το hip hop γέμισαν το χώρο.

Ακούστηκαν πολλά. Ο καθένας μίλησε για τον Παύλο ξεχωριστά. Σε ένα όμως συμφώνησαν όλοι. Ο Παύλος ήταν ένα παλικάρι, ένας λεβέντης, ένας ελεύθερος άνθρωπος που πέθανε πολεμώντας το άδικο. Ναι, με πολιτικές ιδεολογίες αλλά όχι κομματικοποιημένος. Θα σταθώ όμως στη φράση «Κανείς δεν θέλει εκδίκηση. Δικαιοσύνη θέλουμε» και στο νόημα της. Την άποψη αυτή ασπάζονται οι γονείς του Παύλου και ζήτησαν να μεταφερθεί στην συνέντευξη. Όπως τόνισαν όλοι ανεξαιρέτως οι καλεσμένοι «Ο Παύλος έψαχνε φως και αγάπη. Αυτό το φως πρέπει να φωτίσει τους δολοφόνους. Γιατί η ανθρωπιά είναι μέσα μας. Κατηγορούμε το δολοφόνο αλλά φταίει η κοινωνία μας. Δεν πρέπει να διψάμε για αντεκδίκηση! Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους άρρωστους ανθρώπους.» 

“Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους άρρωστους ανθρώπους”, θα κλείσω με αυτό!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b