MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη ζωή μου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη

Η μουσική παράσταση ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…» που παίχτηκε σε όλη την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία θα δώσει μια από τις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα, το Σάββατο 31 Αυγούστου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη με γενική είσοδο 15 ευρώ.

Monopoli Team

H καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη μουσική παράσταση – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αποτελεί το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς και το κοινό το αγκαλιάζει με θέρμη όπου και αν παίζεται, αφού πάνω από 50.000 θεατές το είδαν στο θέατρο Badminton και πάνω από 40.000 σε όλη την Ελλάδα.

Η παράσταση θα παιχτεί την Παρασκευή στις 31 Αυγούστου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη ενώ θα κλείσει τον κύκλο της καλοκαιρινής περιοδείας στις 14 Σεπτεμβρίου σ’ ένα χώρο με συμβολική σημασία, στη Μακρόνησο. 

Η Ελλάδα ταξιδεύει από το ’22 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει τον θεατή της στην ιστορική διαδρομή Μικρασιατική καταστροφή – Σήμερα.

Με την υπογραφή του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα και 25 ακόμη ηθοποιοί-χορευτές – τραγουδιστές, συνοδευόμενοι από μία εξαιρετική 11μελή ορχήστρα, μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Η Μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι εξορίες, η «άνοιξη της δεκαετίας του 60», η δικτατορία, η μεταπολίτευση. Σκηνές που συγκλονίζουν, μουσικές που συνεπαίρνουν, περνούν από τα πέτρινα χρόνια, στην «άνοιξη της δεκαετίας του 60» έως τη μεταπολίτευση. Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής. Η αποθέωση του τραγουδιού.

Η συνάντησή του Μίκη Θεοδωράκη, με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, Ελευθερίου και δεκάδες άλλοι…

Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλυπτική και παρούσα, συνοδεύει και συνοδεύεται από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε. Διαρκώς παρών, ο Μίκης δημιουργεί μια νέα πολιτιστική πρόταση, όχι μόνο καταγράφοντας τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, αλλά προτείνοντας διαρκώς μέσα από το έργο του νέες ιδέες και εκδοχές. Δημιουργεί μια νέα αντίληψη περί λαϊκότητας της τέχνης. Τα τραγούδια του επιθυμία και ανάγκη ενός ολόκληρου λαού.

Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη. Φύση ανυπότακτη, άρρηκτα δεμένη, με την έμπνευση και τη δημιουργία, ο Θεοδωράκης, παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο δημιουργού που το έργο του φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής.

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαϊνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Βελέτζας κ.ά.
Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαϊδης κ.ά.
Προπώληση: Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. τηλ. 210 9940.699, Δημ. Κινημ/φος ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ τηλ. 210 9937870, viva.gr, τηλ. 13855, 11876
www.abcd.gr, τηλ. 210 88 40 600

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης


Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαϊνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Βελέτζας κ.ά. Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαϊδης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b