MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών πρωταγωνιστής σε κωμωδία του Πιατά για την κρίση!

Εκτός από τα θεατρικά του σχέδια, ο Δημήτρης Πιατάς ασχολείται και με το σινεμά. Αυτήν την περίοδο δουλεύει πάνω σε μια μαύρη κωμωδία για την οικονομική κρίση. Πρωταγωνιστής της ταινίας που θα έχει τον τίτλο “Πανδημία” δεν είναι άλλος από τον Θεοδόση Πελεγρίνη, πρύτανη του Εθνικου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Δεν είναι η πρώτη που ο πολυπράγμων πανεπιστημιακός, φιλόσοφος και συγγραφέας κ. Πελεγρίνης ασχολείται με την υποκριτική. Στο παρελθόν έχει εμφανισθεί στο θεατρικό σανίδι, σε διάφορους ρόλους, προσπαθώντας να εξερευνήσει την σχέση ανάμεσα στο θέατρο και την φιλοσοφία. Ο ίδιος, μάλιστα,  γράφει σε κείμενο του: 

“Τι θέλει ένας επαγγελματίας της φιλοσοφίας και μπλέκεται στο θέατρο όχι, μάλιστα, απλώς ως συγγραφέας, που στο κάτω-κάτω μπορεί να τον αγνοήσεις κιόλας, αλλά κι ως ηθοποιός διατρέχοντας τον κίνδυνο να εκτεθεί μπροστά στο κοινό και να φάει τα μούτρα του υποδυόμενος αυτόν ή εκείνο τον ρόλο; Ναι, δεν είναι απλώς η αγάπη που μπορεί να διατηρεί κανείς για μια ενασχόληση πέρα από το επάγγελμά του. Είναι, επίσης, ο στενός δεσμός, η εκλεκτική συγγένεια, όπως θα έλεγε ο πολύς Γκαίτε, μεταξύ θεάτρου και φιλοσοφίας, που δίνει ίσως το δικαίωμα σε έναν υπηρέτη της τελευταίας αυτής να επιχειρήσει το άλμα από την μια δραστηριότητα στην άλλη -μια συγγένεια κι ένας δεσμός πουεκφράζεται μέσα από τον διάλογο.”

Ως προς το κινηματογραφικό project των Πελεγρίνη και Πιατά, αυτό προχωράει ακτιβιστικά, γιατί δεν υπάρχει παραγωγός από πίσω. Ο κ. Πιατάς επιχειρεί να δημιουργήσει μία μαύρη  κωμωδία με υλικά φτωχά, αυτά που μπορούμε να βρούμε σε μια χώρα ήδη διαλυμένη. Ο κ. Πιατάς προσπαθεί να απαντήσει στην “Πανδημία” του στο ερώτημα τι είναι κρίση. 

Οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί συμμετέχουν εθελοντικά. Ήδη έχει γυριστεί ένα 10% και συγκεντρώνονται χρήματα, για να συνεχισθεί. Η ταινία θα είναι ένα ψευδοντοκιμαντέρ, το οποίο θα έχει πρωταγωνιστή τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, σε κάτι που θα μοιάζει να είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του, αλλά θα είναι πλήρως μυθοπλαστικό. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b