MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα “έχωσε” στην Kim Kardashian ο Barack Obama!

Στον εκφυλισμό της έννοιας αμερικάνικο όνειρο αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και το πρώτο παράδειγμα που του ήρθε στο μυαλό ήταν η Kim Kardashian. Η πλούσια celebrity, που περιφέρεται από εδώ και από εκεί με τον συντρφό της Kanye West δεν γλίτωσε τα βέλη του Obama.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε συνέντευξή του στο Amazon.com, o Obama άσκησε δριμύα κριτική στην Kim Kardashian και τον Kanye West για τα υλιστικά πρότυπα που προβάλλουν στην κοινή γνώμη και που εκφυλίζουν, κατά την γνώμη του το αμερικανικό όνειρο, καθώς καταλήγει σε υλικές προσδοκίες απλησίαστες για την συντριπιτική πλειονότητα των ανθρώπων. 

“Το αμερικάνικο όνειρο περιλάμβανε κάποια βασικά πράγματα. Μια καλή δουλειά, που σου πρόσφερε κάποια ασφάλεια. Μια καλή εκπαίδευση. Οι άνθρωποι γνώριζαν ότι αν δουλέψουν σκληρά, μπορούσαν να φτάσουν εκεί. 

Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι σκέφτονταν τότε: ΄Πρέπει να έχω 3 στρέματα σπίτι.΄ Νομίζω ότι έχει γίνει μια αλλαγή στην κουλτούρα. Τότε δεν ήμασταν εκτεθειμένοι σε πράγματα που δεν είχαμε, όπως εκτίθενται σε αυτά τα παιδιά σήμερα.

Δεν υπήρχε αυτό το παράθυρο στους τρόπους ζωής των πλούσιων και των διάσημων. Τα παιδιά δεν έβλεπαν κάθε τι φοράει η Kim Kardashian, που πηγαίνει για διακοπές ο Kanye West και να σκέφτονται ότι, με κάποιον τρόπο, αυτό είναι το σημάδι της επιτυχίας.” 

Ο Ομπάμα προσπαθεί να δώσει στο αμερικάνικο όνειρο έναν πιο δημοκρατικό χαρακτήρα, που να μπορεί να ενσωματώσει πολύ περισσότερους ανθρώπους. Και η αλήθεια είναι πως αυτήν την έννοια είχε το αμερικανικό όνειρο, πριν μπει το life style τόσο δυναμικά στις ζωές των αμερικανών.  

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b