MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Bleaspro the “opa” shop: το “τουριστικό” μαγαζί της σύγχρονης Ελλάδας! (gallery)

Μια ομάδα από γραφίστες, βιομηχανικούς σχεδιαστές και αρχιτέκτονες σκέφτηκε ότι αρκεί πια το φολκλόρ τουριστικό t-shirt. Σκέφτηκαν να σχεδιάσουν εικόνες που δείχνουν τη σύγχρονη Ελλάδα. Την αισιόδοξη. Την Ελλάδα των blogs, του facebook, της νέας γενιάς που πάει με το ποδήλατο, που δεν τα περιμένει όλα από άλλους. Του τουρισμού που αναζητά το νέο, το όμορφο και το μοντέρνο. Σε ένα πάρα πολύ μικρό και εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην Πλάκα (Νίκης 52 & Κυδαθηναίων), βρήκαν τον τρόπο να δώσουν ζωή σε 7 μόλις τετραγωνικά μέτρα και να τα κάνουν να μυρίζουν Ελλάδα!

Monopoli Team

Αχ καλοκαίρι. Μας περιμένουν οι χαρές τις θάλασσας. Και των τουριστών. Των καλών τουριστών. Για αυτό προσέξτε: όχι άλλα τσολιαδάκια, όχι άλλα φορτωμένα γαιδουράκια , ας κάνουν οι τουρίστες τις αγορές τις σωστές .

Ας μην φύγει και φέτος το καλοκαίρι άλλος ένας Γιόχαν, Κρίστεν, Στιούαρτ έχοντας στην βαλίτσα του λίγη ανάμνηση από κιτς Ελλάδα.

“Πάρα την κρίση, υπάρχουν ακόμα πράγματα που μας κάνουν ακόμα να αισιοδοξούμε. Το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, τα άσπρα καλοβαμμένα σοκάκια, το χαμόγελό μας, το χιούμορ μας. Η διάθεσή μας για ζωή. Με όλα αυτά ως πηγή έμπνευσης δημιουργήσαμε ευφάνταστα t-shirts και ποδιές μαγειρικής. Και δεν μείναμε εκεί. Σε ένα πάρα πολύ μικρό και εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην Πλάκα, βρήκαμε τον τρόπο να δώσουμε ζωή σε 7 μόλις τετραγωνικά μέτρα και να τα κάνουμε να μυρίζουν Ελλάδα. Φτιάξαμε ένα μαγαζάκι με…«εκτόπισμα» αφού τα πάντα σε αυτό το κάνουν να δείχνει ferryboat! Από τους σωλήνες μέχρι τα φώτα κι από τα μεταλλικά σκαλιά μέχρι τους ήχους” τάφε έφη ομάδα bleaspro.

Τι είναι το bleaspro the “opa” brand;
To bleaspro the “opa” brand, είναι η προσπάθεια μιας μικρής ομάδας που ασχολείται με το design και την αρχιτεκτονική να προσδιορίσουν την σύγχρονη εικόνα της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία ταξιδιωτικών αναμνηστικών (ακόμα και η λέξη σουβενίρ είναι τόσο αρνητικά φορτισμένη που δεν την χρησιμοποιούμε). Εδώ δεν θα βρεις «σουβενίρ», τουλάχιστον όχι με την έννοια που τα γνώριζες ως σήμερα.

Ποια είναι η ιδέα που γέννησε το bleaspro;
Να δείξουμε ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κι άλλη πλευρά. Σύγχρονη. Δημιουργική. Αλλιώτικη. Μια πλευρά που οραματίζεται, που
δουλεύει σκληρά, που παράγει. Που κρατά από τους μύθους το καλύτερο, αλλά ζει στο σήμερα.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Το όνομα προέκυψε σε μια… βόλτα. Μια ματιά στον ουρανό, τη θάλασσα και μια ελληνική σημαία. Τόσο απλά. Όσο για το “the opa brand” απλά θέλαμε ο σχεδιασμός και οι ιδέες μας να βγάζουν από το ώπα! της έκπληξης μέχρι το ώπα! του ενθουσιασμού και της χαράς. Το πιο γνωστό επιφώνημα της Ελλάδας που δεν μεταφράζεται σε καμία γλώσσα του κόσμου, να συνοδεύει κάθε μας προϊόν.

Τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει;
Αποκηρύξαμε το Ζορμπά, το Λεωνίδα με τους 300 και όλους τους άλλους χολιγουντιανούς πλέον ήρωες που πρόσθεσαν κιτς στο ήδη υπάρχον κιτς και ξεκινήσαμε τα πάντα από λευκό χαρτί. Και για αυτό η πρώτη λέξη που γράψαμε εκεί πάνω με μπλε μελάνι, ήταν: αισιοδοξία. Αυτή η λέξη μας χαρακτηρίζει. Χαρακτηρίζει το καθετί που κάνουμε. Αισιοδοξία που θέλουμε να μοιραζόμαστε απλόχερα με αυτούς που επιλέγουν τα προϊόντα μας.

Ποιοι ειναι οι στόχοι του bleaspro;
Στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε προϊόντα που ταξιδεύουν τη σύγχρονη Ελλάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Να σταματήσουμε την αναπαραγωγή της “αλλοιωμένης” και παλιομοδίτικης εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Να σχεδιάζουμε τουριστικά προϊόντα που πρώτα από όλα θα ήμασταν εμείς υπερήφανοι να φοράμε. Αλήθεια, ένα t shirt με τον Πριάπο, αντιπροσωπεύει τους σημερινούς
Έλληνες; Θα τόλμαγε κανείς Έλληνας να το φορέσει;

Τι περιλαμβάνει το Project σας;
Ήδη σχεδιάσαμε τη δεύτερη σειρά t shirt. Αλλά δεν μείναμε εκεί. Δημιουργήσαμε ένα χειροποίητο σημειωματάριο, το Grecycle, που κάθε ένα είναι και διαφορετικό. Φτιάξαμε μια σειρά με μολύβια, κούπες και καρφίτσες. Και μια ποδιά μαγειρικής, προς το παρόν…γιατί έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε…

Πού μπορούμε να σας βρούμε;
Ένα μικρό μαγαζάκι, μόλις 7 τ.μ, είναι το ορμητήριό μας. Ένα ferry boat φορτωμένο με εικόνες, αναμνήσεις, αρώματα κι αισθήσεις καλοκαιριού έχει δέσει στην οδό Νίκης 52 και Κυδαθηναίων στην είσοδο της Πλάκας. Στεγάζει τα όνειρά και τις φιλοδοξίες μας και φιλοξενεί τους φίλους μας. Για να τους ταξιδέψει όπου επιθυμούν… Επίσης στο facebook http://el-gr.facebook.com/bleasproathens ή στο site μας bleaspro.com

Διαδώστε το να το μάθει και ο Στιούαρτ και η Κρίστεν και ο Γιόχαν.

Πηγή: Savoir Ville

Διαβάστε ακόμα: Lovegreece” Μια μάρκα-διαφήμιση της Ελλάδας!

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b