MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΗΠΑ: Επιστάτης κατηγορείται ότι ήπιε 52 μπουκάλια ουίσκι 100 ετών που έπρεπε να φυλάει!

Το ουίσκι είναι έτσι κι αλλιώς ακριβό και μερικές φορές (όταν είναι συλλεκτικό) γίνεται υπερπολύτιμο. Κι αν βρεθεί να φυλάει μεγάλες ποσότητες του δημοφιλούς ποτού κάποιος που του αρέσει να το τσούζει, τότε μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ένας 62χρονος επιστάτηςείχε προσληφθεί από ιστορικό πανδοχείο στο Scottdale, για να φυλάει ουίσκι 100 ετών, κατηγορείται ότι το ήπιε όλο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Ο 62χρονος επιστάτης αρνείται ότι κατανάλωσε το ουίσκι και ισχυρίζεται ότι μετά από τόσα χρόνια το ουίσκι μάλλον εξατμίστηκε. Ωστόσο, η αστυνομία εξέτασε τα άδεια μπουκάλια και βρήκε το DNA του 62χρονου πάνω σε αυτά. Η υπόθεση λοιπόν οδηγείται στα δικαστήρια.

To ουίσκι αυτό ήταν μέσα σε 52 φιάλες της 
Old Farm Pure Rye Whiskey από το 1912.  Η απόσταξη του ποτού έγινε το 1912 και δόθηκε το 1918 στον τότε ιδιοκτήτη του αρχοντικού, το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε πανδοχείο. Ο ιδιοκτήτες  έκρυψε το ουίσκι στο υπόγειο, λόγω της ποτοαπαγόρευσης που ίσχυε εκείνη την εποχή. 

Τα χρόνια πέρασαν και το ουίσκι απέκτησε συλλεκτική αξία. και σύμφωνα με αποτίμηση που έκανε οίκος δημοπρασιών στην Νέα Υόρκη, κοστίζει 102.000 δολάρια. Αλλά ο επιστάτης προφανώς δεν το είδε σαν ένα vintage είδος, αλλά σαν ένα είδος προς πόση (για να πάνε τα φαρμάκια κάτω). 

Η ιδιοκτήτρια του πανδοχείου ανακάλυψε τα κρυμμένα μπουκάλια με ουίσκι όταν έκανε την ανακαίνιση του κτιρίου και μάλιστα σκόπευε να τα δωρίσει σε μουσείο της περιοχής. Πλέον, μπορεί να δώσει μόνο τα μπουκάλια, χωρίς το ουίσκι τους μέσα. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b