MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κίτρινα Ποδήλατα: Το νέο μας άλμπουμ έχει στόχο να εμψυχώσει τους σημερινούς 16άρηδες!

Ξεκινώντας δυναμικά την καλοκαιρινή τους περιοδεία με πρώτο σταθμό την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τα ροκ Κίτρινα Ποδήλατα γιορτάζουν την ίδια στιγμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, με τίτλο «ΕΤΩΝ 16». Το γνωστό συγκρότημα υπόσχεται ότι ο καινούργιος δίσκος μπορεί να κρατήσει συντροφιά στα μοναχικά βράδια των ακροατών, ενώ τους προσκαλεί να πιστέψουν στον εαυτό τους, να τολμήσουν, να ξεπεράσουν φόβους, στερεότυπα και ανασφάλειες γιατί “η ευτυχία θα έρθει όσο η φλέβα χτυπά”.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

pantelia 01Ξεκινάτε την καλοκαιρινή περιοδεία με ένα μεγάλο live στην Τεχνόπολη στις 15 Ιουνίου. Τι θα δούμε σε αυτή τη συναυλία;
Θα είναι μια υπέροχη βραδιά με πολλά νέα τραγούδια και αγαπημένα γνωστότερα που θα ζωντανεύσουν με τις ξεχωριστές ερμηνείες 15 καλών και σημαντικών φίλων καλλιτεχνών που μας έκαναν την τιμή να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. Μια γιορτή για τη κυκλοφορία του νέου μας album, μια σύγχρονη οπτικό-ακουστική παράσταση με ιδιαίτερες συμπράξεις και πολλή και καλή θετική διάθεση και ενέργεια σε εποχές που πρέπει να κρατάμε τη ψυχολογία μας ψηλά! Ζητούμενο να ανταλλάξουμε συναισθήματα και ενέργειες και να φύγουμε στο τέλος της πιο δυνατοί και αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα.

Καινούργια δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΕΤΩΝ 16». Τι εκφράζει για εσάς αυτός ο δίσκος; 

Η νέα δισκογραφική μας προσπάθεια έχει ξεχωριστή σημασία για το συγκρότημά μας. Μετά από τρία χρόνια πειραματισμών και ηχογραφήσεων ολοκληρώσαμε το «Ετών 16». Με την είσοδο νέων ρυθμικών στοιχείων στο παίξιμό μας, με καινοτομίες στον ήχο μας και μια θεματολογία που επιθυμεί να αποτυπώσει μια εποχή αλλά κυρίως να προτείνει διεξόδους. Το album αυτό ευελπιστεί να συντροφεύσει τη δύσκολη πια καθημερινότητά μας σε μια εποχή αμηχανίας και ανασφάλειας, όπου όλα τείνουν να αλλάξουν «λογική».

Είναι ένα ταξίδι στην εφηβεία σας όπως ομολογεί ο τίτλος;
Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στους πιο άτυχους αποδέκτες όλης αυτής της κατάστασης, τους νέους ανθρώπους, προσπαθώντας να ξορκίσουμε την εσωτερική μοναξιά τους και να επαναφέρουμε όσο μπορούμε την πίστη στους εαυτούς τους. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στο να κρατήσουμε ακέραια την ψυχολογία των σημερινών 16άρηδων που καλούνται να πάρουν αποφάσεις ζωής σε ένα διαλυμένο τοπίο και ένα μέλλον θολό. Οι καλλιτεχνικές συμπράξεις που πραγματοποιήσαμε στο «Ετών 16» στηρίχτηκαν σε ανθρώπους με ιδιαίτερη ηθική και χαρακτήρα, ικανούς να δυναμώσουν το σήμα των μηνυμάτων που θέλουμε να ταξιδέψουν μέσα από τα νέα μας τραγούδια. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη Μελίνα Κανά, το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το Βασίλη Παπακωσταντίνου και τον Μπάμπη Στόκα για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους.

Τα τραγούδια σας μέχρι τώρα έχουν έντονο κοινωνικοπολιτικό στίχο. Ο καινούργιος δίσκος έχει ίδιες ανησυχίες;
Ο νέος δίσκος προσπαθεί να εμπνεύσει τους ακροατές του να προχωρήσουν μπροστά με πίστη στους εαυτούς και τις δυνάμεις τους. Τους προσκαλεί σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από το φόβο και την αμηχανία. Να τολμήσουν, να είναι παρόντες στη ζωή, στα συναισθήματα, να μη δέχονται καλούπια και στερεότυπα καλυμμένα πίσω απο μια στημένη κρίση και να θυμούνται κάποτε πως δεν απουσίασαν από τη ζωή στις δύσκολες εποχές. Να ονειρευτούν με την ίδια ένταση που ονειρεύονταν πάντα, να τολμήσουν, να ξορκίσουν τη μιζέρια και το φόβο, να ερωτευτούν ξανά δυνατά χωρίς δεύτερες σκέψεις και αμηχανία, να κάνουν σωστές επιλογές. Να μειώσουν τυχόν εγωισμούς και να απλώσουν το χέρι για βοήθεια, να στηρίξουν όποιον τους έχει ανάγκη. «Η ευτυχία θα’ ρθεί όσο η φλέβα χτυπά».

Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη στιγμή για να το κυκλοφορήσετε, που ομολογουμένως τα πράγματα είναι δύσκολα στη δισκογραφία;
Γιατί καμιά δυσκολία στη πορεία μας δε κατάφερε ποτέ να μας σταματήσει από το να κάνουμε με πάθος και συνέπεια αυτό που αγαπάμε. Γιατί νιώθουμε πως έχουμε πράγματα να πούμε και πως υπάρχει μια νέα γενιά που μας ακούει κι έχουμε χρέος να κάνουμε από την πλευρά μας το καλύτερο δυνατό. Γιατί πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στους νέους ανθρώπους. Πως ειδικά τώρα πρέπει να είμαστε παρόντες και να προσπαθήσουμε περισσότερο και πιο ουσιαστικά από ποτέ. Γιατί η μουσική είναι η ζωή μας κι εμείς θα ζήσουμε όπως θέλουμε εμείς κι όχι όπως θέλουν κάποιοι άλλοι.

Τι υπόσχεται επομένως ο δίσκος σας και γιατί να τον αγοράσει το κοινό; MG 9647 copy 1
Υπόσχεται να κάνει καλή συντροφιά στις στιγμές που οι σκέψεις βαραίνουν, να κρατήσει τα συναισθήματα ενεργά και ζωηρά. Θα προτρέψουμε το κοινό κυρίως να το αγοράσει ή τέλος πάντων να το ακούσει με όποιον τρόπο θελήσει και μπορέσει, γιατί είναι μια αληθινή και αγνή προσπάθεια να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τις όποιες δυνάμεις μας σε εποχές που το να δημιουργείς με υψηλό επίπεδο παραγωγής θέλει πολλή αγάπη, συνέπεια, μεράκι και πίστη. Κι αυτά πιστέψτε μας στο νέο μας δίσκο περισσεύουν…

Ποια είναι η γνώμη σας για τη διανομή της μουσικής μέσω internet; Εσείς πως χρησιμοποιείτε τα νέα μέσα; (social media)
Οι καιροί αλλάζουν, τα νέα μέσα διάδοσης και μετάδοσης της μουσικής έχουν πολύ έντονο το στοιχείο του διαδικτύου και εμείς προσπαθούμε με τη σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών να ακολουθούμε το νέο ρεύμα της εποχής. Χρησιμοποιούμε και προσπαθούμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες και τα καλά στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν τα social media.Υπάρχει μια περίεργη δημοκρατία στο διαδίκτυο, που αφενός περιέχει τα πάντα σε ασύνορα επίπεδα, μέσα στα οποία πρέπει να ψάξει με πολλή επιμονή και προσοχή κάποιος για να ξεχωρίσει κάτι αξιόλογο, αφετέρου δε μπορεί κανείς να καθοδηγήσει το κοινό ούτε να του αποκλείσει κάποια προσπάθεια όπως κάνουν τελευταία τα στεγανά των ραδιοφώνων του music control και των playlists.

Ποια θεωρείτε την καλύτερη στιγμή της πορείας σας;
Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε μία ή δύο μόνο στιγμές κι αυτό ειλικρινά δεν είναι μια κλισέ εύκολη απάντηση. Νιώθουμε ευγνώμονες όσο κι αν ακουστεί περίεργο, απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες και τις στιγμές που μας θύμωσαν, μας στεναχώρησαν, μας παίδεψαν, μας απογοήτευσαν. Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί μας επιβεβαίωσαν πολλές φορές το πόσο πολύ αγαπάμε αυτό που κάνουμε και που έχει καταλάβει καθολικά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Και δεύτερον, γιατί έδωσαν ιδιαίτερη αξία στις στιγμές που ακολουθούσαν όταν είχαμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τις όποιες κακοτοπιές και δυσκολίες. Κάτι σαν την άνοιξη μετά από έναν βαρύ χειμώνα. Όσο πιο δύσκολος χειμώνας τόσο πιο γλυκιά και λυτρωτική η άνοιξη! Αγαπούμε λοιπόν τους «χειμώνες» μας που δίνουν αξία με έναν περίεργο τρόπο στην προσπάθειά μας.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας και πως ονειρεύεστε την μελλοντική σας πορεία;
Η μεγάλη κεντρική συναυλία μας ανοίγει την καλοκαιρινή μας περιοδεία κάτι που για το συγκρότημά μας, ειδικά με νέο album στις αποσκευές του είναι και απαραίτητο και αναγκαίο όσο και λυτρωτικό. Θα διαπιστώσουμε λοιπόν τι και αν έχει να δώσει το νέο μας album στο κοινό, εκεί που η αλήθεια δε μπορεί να κρυφτεί… επί σκηνής! Για το μέλλον επιθυμούμε να είμαστε καλά κι αγαπημένοι μεταξύ μας και να μπορούμε να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία και συνέπεια να δημιουργούμε. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσουμε στο χρόνο, ο οποίος κάποτε θα μας φανερώσει αν πραγματικά υπηρετήσαμε ουσιαστικά το χώρο αυτό.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b