MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κλείσιμο ΕΡΤ: Τι γίνεται με ανταποδοτικό τέλος, μπάσκετ, Formula 1 και άλλα πρακτικά θέματα

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα θέμα που διχάζει τον κόσμο. Άλλοι δεν την έβλεπαν καθόλου ή ελάχιστα κι έλεγαν «γιατί να πληρώνω ανταποδοτικό τέλος». Και άλλοι που την έβλεπαν, λένε τώρα, γιατί να μου κόψουν την ΕΡΤ, μία από τις λίγες πηγές κάπως πιο ουσιαστικής τηλεόρασης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όποια άποψη κι αν έχει κανείς, το ξαφνικό κλείσιμο, σίγουρα επηρεάζει την καθημερινότητά μας και δημιουργεί απορίες για αρκετά θέματα. Κατ’ αρχάς, τι γίνεται με το ανταποδοτικό τέλος.

Οι πολίτες θα σταματήσουν να το πληρώνουν μέχρι να δημιουργηθεί η νέα δημόσια τηλεόραση. Δηλαδή θα γλιτώσουν από αυτό μόνο το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι το νέο ανταποδοτικό τέλος θα είναι πιο μικρό, γιατί το κόστος της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα είναι μειωμένο. Αλλά αυτό μένει να το δούμε. Άλλωστε, δεν είναι βέβαιο ότι όλα τα λεφτά από το ανταποδοτικό πήγαιναν για τις ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ανοιχτό θέμα, που απασχολεί πολύ κόσμο, είναι το τι θα γίνει με τους τελικούς μπάσκετ. Σήμερα είναι ο αγώνας ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού, τον οποίο πολύς κόσμος περιμένει με αγωνία. Υπάρχει ακόμα σε εξέλιξη η Φόρμουλα 1, η οποία είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που τα δικαιώματα μετάδοσης είχε η ΕΡΤ θα εκχωρούνται με τίμημα υπέρ του Δημοσίου σε ιδιωτικούς σταθμούς. 

Μαζί με τα κρατικά, κόπηκαν και τα ξένα δίκτυα που έρχονταν μέσω της δορυφορικής της ΕΡΤ. Για το bbc, το dw και τα άλλα δίκτυα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται, η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται πλέον από το Κανάλι της Βουλής.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b