MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δημήτρης Διαμαντίδης: Ήμουν με τον Ολυμπιακό στο Final Four!

Μια ασυνήθιστα ευγενική δήλωση για τον αιώνιο αντίπαλο από αθλητή ομάδας μπάσκετ, που κάνει πρωταθλητισμό είναι αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη. Στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ για τον Alpha, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη, ο play maker του Παναθηναϊκού δήλωσε ότι στο Final Four του Λονδίνου ήταν με την ελληνική ομάδα, ενώ θεωρεί καλό για το ελληνικό μπάσκετ το ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε δεύτερη σερί χρονιά την Ευρωλίγκα. Επίσης, έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη, λέγοντας ότι μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης: “Ήμουν με την ελληνική ομάδα και νομίζω το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά και είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ . Όταν είσαι στο γήπεδο θέλεις να κερδίσεις, το ίδιο και ο αντίπαλός σου και με αρκετά παιδιά ήμουν και στην εθνική ομάδα και έχω ζήσει στιγμές που δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω ποτέ και τις έζησα με αυτά τα παιδιά”.

Η δήλωση αυτή είναι ασυνήθιστη. Έχουμε συνηθίσει σε άλλες- παλαιότερες εποχές- να πωλώνεται ιδιαίτερα το κλίμα μεταξύ των αιωνίων. Και αυτό το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Αν δει κανείς τι γίνεται σε άλλες χώρες και ιδίως στην Ισπανία, όπου η κόντρα Ρεάλ- Μπάρτσα είναι πολύ ισχυρή, οι οπαδοί της μίας ομάδας πανηγυρίζουν με τους αποκλεισμούς του αντιπάλου, σαν να προκρίθηκαν οι ίδιοι.

Η δήλωση πάντως αυτή έρχεται στην πιο κατάλληλη περίοδο, ενόψει του τελικού του πρωταθλήματος, που κατά 99,9% θα είναι μεταξύ Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, καθώς αποκλιμακώνει κάπως το κλίμα κόντρας των δύο μεγάλων αντιπάλων (αν και μένει να το δούμε αυτό, γιατί άλλο τι λένε οι παίχτες κι άλλο τι κάνουν οι οπαδοί των ομάδων). Παράλληλα, είναι και μια δήλωση ενός ακομπλεξάριστου αθλητή, ο οποίος έχει καταχτήσει πάρα πολλούς τίτλους στην καριέρα του και δεν έχει λόγο να αντιμετωπίζει με φθόνο τις επιτυχίες των αντιπάλων του. Ούτε και του point guard (ή combo guard) του Ολυμπιακού και πρώην πράσινου, Βασίλη Σπανούλη, για τον οποίο λέει τα καλύτερα. 

“Ο λόγος που δεν πήγα στο ΝΒΑ είναι οτι πρώτον δεν υπήρχε καμία πρόταση, αλλά και δεύτερον θεωρώ ότι ξέρω μέχρι πού μπορώ να φτάσω. Εγώ δεν μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί. Τα προσόντα τα δικά μου δεν ταιριάζουν να παίξουν εκεί.” δηλώνει ο Διαμαντίδης. Αντίθετα πιστεύει πως ο Σπανούλης είναι παίχτης για το NBA. “Θεωρώ, από τα τελευταία χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, ένας παίκτης που μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ είναι ο Βασίλης Σπανούλης και πιστεύω ότι από τους Έλληνες ήταν ο μόνος που μπορούσε να σταθεί”.

Είναι το δεύτερο μεγάλο εγκώμιο για τον Βασίλη Σπανούλη τον τελευταίο καιρό. Υπήρχε και η δήλωση του μεγάλου Νίκου Γκάλη, ότι ο παίχτης που μοιάζει στο επιθετικό παιχνίδι είναι ο Kill Bill. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b