MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

American Ecstasy: Το μεγάλο άλμπουμ του πορνό! (gallery)

Ένα νέο βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο “American Ecstasy” αναβιώνει τη λεγόμενη “χρυσή εποχή” του πορνό, καθώς συγκεντρώνει φωτογραφίες της Barbara Nitke, που δούλεψε σε πορνογραφικά πλατό τη δεκαετία του ’80 στη Νέα Υόρκη.από την Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Websites όπως το YouPorn, έχουν κάνει εδώ και κάποια χρόνια το πορνό “προσιτό” στην μεγάλη μάζα του κοινού, που δεν χρειάζεται πια να αγοράζει ταινίες από το βίντεο κλαμπ, ούτε να πηγαίνει σε “στιγματισμένες” σκοτεινές αίθουσες για να δει “ταινίες σεξ”. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες παραγωγής μπορούν πια να γυρίζουν τέτοιες ταινίες με μεγάλη ευκολία. Ακόμα και όποιος διαθέτει κινητό, είναι ένας εν δυνάμει πορνο-παραγωγός. Όμως μέχρι και πριν δύο-τρεις δεκαετίες περίπου, η βιομηχανία του πορνό κινούνταν εντός των παραδοσιακών κινηματογραφικών πλαισίων, έτσι ώστε σήμερα να φαντάζει σαν να διέθετε μια αθωότητα και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, ακόμα και σε αυτό τον χώρο, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται.

“Ήταν μια υπέροχη εποχή για τον κόσμο του πορνό, γιατί νιώθαμε πως ανήκαμε στον ανεξάρτητο κινηματογράφο και ότι οι ταινίες θα μπορούσαν μια μέρα να θεωρούνται mainstream”, λέει η Nitke, που δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να καταφέρει να κυκλοφορήσει το βιβλίο της, γιατί οι εκδότες φοβούνταν πως λόγω του περιεχομένου του, δεν θα επιτρεπόταν να εκτίθεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Τελικά, μετά από 25 χρόνια προσπαθειών, η Nitke κυκλοφορεί το αυτοχρηματοδοτηθέν βιβλίο της, χάρη στην πλατφόρμα Kickstarter, που συγκέντρωσε δωρεές ύψους 30 χιλιάδων δολαρίων.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b