MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο εχθρός μου της Σόνιας Ζαχαράτου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το θεατρικό έργο της Σόνιας Ζαχαράτου “Ο εχθρός μου”, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καντιώτη, θα ανεβεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 17 έως τις 19 και από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη
Το έργο είναι εμπνευσμένο από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε, το 2004, στο σχολείο του Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, στον Καύκασο, όπου σκοτώθηκαν 385 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 186 παιδιά.

Αναφέρεται στην ομηρία μιας γυναίκας και του παιδιού της, στις συνομιλίες της με τον εχθρό της και στη σχέση που γεννιέται μεταξύ τους μέσα σε μια νύχτα, όπου ο θάνατος καραδοκεί. Πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση που διατρέχει το έργο, τα μηνύματα που απορρέουν αφορούν την εξουσία και την πολιτική βία, την εκδίκηση, το μίσος, αλλά και τη συγχώρηση, τη μνήμη, την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, την αξία της ζωής, την ανάγκη για αγάπη.Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο και αντιπολεμικό, που αναπτύσσεται και πλέκεται σε δύο παράλληλους μονολόγους –καθένας από τους ήρωες με το πληγωμένο παρελθόν του και τα όνειρά του για το μέλλον. Το έργο πλημμυρίζει από εικόνες ομορφιάς, καθώς μέσα στη νύχτα οι δύο «εχθροί» -έρμαια των αποφάσεων μιας αόρατης παντοκράτορος εξουσίας- έρχονται κοντά και, ξεχνώντας την άβυσσο που τους χωρίζει, ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους. Συγχρόνως, δίνεται όλο το περιβάλλον του τρόμου που αντιμετωπίζουν, σε τέτοιες καταστάσεις, οι άνθρωποι. «Ο Εχθρός μου» είναι ταυτόχρονα, έργο υπαρξιακό, καθώς οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με το βαθύτατο εαυτό τους και με το προδικασμένο αύριο.

Συντελεστές
Το κείμενο έχει γράψει η δημοσιογράφος-συγγραφέας Σόνια Ζαχαράτου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καντιώτης
Ηθοποιοί Γεωργία Ζώη, Βαγγέλης Στρατηγάκο
Σκηνικά και κοστούμια: Ηλία Λόη
Φωτισμός: Χριστίνας Θανάσουλα
Ακορντεόν: Ξένια Τσέλιγκα
Μακιγιάζ: Μαίρη Κασούμη

Διεύθυνση:
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλέφωνο:
2103418550

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b