MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με «Κύκλωπα» και «Τραχίνιες» φωνάζει παρών στην Επίδαυρο το Εθνικό (gallery)

«Κύκλωπας» του Ευριπίδη και «Τραχίνιες» του Σοφοκλή θα είναι τα δύο έργα, με τα οποία το Εθνικό Θέατρο θα εκπροσωπηθεί στην Επίδαυρο και σε καλοκαιρινές περιοδείες, δηλώνοντας «είμαστε εδώ, παρά τις δυσκολίες» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Γιάννης Χουβαρδάς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο κ. Χουβαρδάς ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου είναι αφιερωμένη μόνο στις παραγωγές του Εθνικού για την Επίδαυρο. Δεσμεύθηκε ότι θα κάνει μια άλλη «απολογιστική» συνέντευξη για τα πεπραγμένα του ως διευθυντής του Εθνικού, μόλις λήξει η θητεία του.

Ως προς τα έργα, ο κ. Χουβαρδάς δήλωσε ότι πρόκειται για έργα σπανίως παιζόμενα, αλλά από τα πλέον αξιόλογα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.
Κύκλωπας
Τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη θα σκηνοθετήσει ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης, το έργο κανονικά έχει διάρκεια 40-45 λεπτά. Οπότε, για να μεγαλώσει η διάρκειά του, θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο παιγνίου, το οποίο θα καταστήσει αναγκαία την έλευση του «Κύκλωπα».

 Τον ρόλο του Κύκλωπα θα παίξει ο Δημήτρης Πιατάς, Οδυσσέας θα είναι ο Νίκος Καραθάνος και Σιληνός ο Νίκος Χατζόπουλος. (φώτο)

Τις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή θα σκηνοθετήσει ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο οποίος θα κατέβει στην Επίδαυρο με τους μόνιμους πλέον συνεργάτες του.

Ο Αργύρης Ξάφης θα ερμηνεύσει τον Ηρακλή και η Αννα Μάσχα τη Διηάνειρα. Πλάι τους θα προστεθεί ως Υλλος ο Θάνος Τοκάκης και ο κήρυκας Λίχας θα είναι ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ενώ η όμορφη Ιόλη θα είναι η Ελένη Μπούκλη. Επίσης, ο Κώστας Μπερικόπουλος θα έχει διπλό ρόλο, ως άγγελος και Γέρων.

Ο κ. Μοσχόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Χορό. Ο Χορός στις «Τραχίνιες» είναι γυναικείος, καθώς αποτελείται από τις γυναίκες της Τραχίνας. Για να επιλεγούν οι κοπέλες του Χορού έγιναν εξαντλητικές οντισιόν, στις οποίες συμμετείχαν 970 άτομα.

 Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b