MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ντέπη Σακελλαρίου: Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την ευχαριστιόμαστε!

Η Ντέπυ Σακελλαρίου είναι δημιουργός κι ερμηνεύτρια των Depy and Melodies Project. Η ενασχόληση της με τη μουσική ξεκίνησε από την ηλικία των πέντε ετών κι έκτοτε δεν έχει σταματημό! Με αφορμή την εμφάνιση του συγκροτήματος της στο Half Note Jazz Club, η Ντέπυ Σακελλαρίου μιλάει στο monopoli.gr για τη σχέση της με τη μουσική, τους καλλιτέχνες που την ενέπνευσαν και την καθημερινότητα της.

Monopoli Team

Ποιο ήταν το παιδικό σας όνειρο;
Σαν παιδί θα έλεγα ότι δεν είχα κάποιο παιδικό όνειρο. Μου άρεσε συνέχεια να παίρνω μέρος σε παραστάσεις του σχολείου, γενικά ότι είχε να κάνει με τις τέχνες και τη μουσική. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική, αφού και οι δυο γονείς μου ήταν μουσικοί. Ο μπαμπάς πιάνο και η μαμά κιθάρα, βέβαια κλασσικοί και οι δυο αλλά ακούγαμε όλα τα είδη της μουσικής. Εγώ ξεκίνησα μαθήματα πιάνου 5 χρονών όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο κλασσικό πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και αργότερα ήρθε στη ζωή μου και το τραγούδι που τόσο αγαπώ αλλά με την πιο σύγχρονη μορφή του.

Τι ακούτε για να σας φτιάξει η διάθεση;
Τα πάντα, τζαζ, έθνικ, κλασική μουσική που με ηρεμεί, γενικά όλα τα είδη μουσικής.

Πώς προτιμάτε ν’ ακούτε μουσική; (ραδιόφωνο, cd, ipod, internet…)
Από παντού, δεν έχω πρόβλημα, στο αυτοκίνητο συνήθως ακούω ραδιόφωνο στο σπίτι cd αλλά και internet.

Τα 5 πιο αγαπημένα σας κομμάτια (από όλα τα είδη / καλλιτέχνες)
Micheal Beable to Sway, Adele καταπληκτικό το τελευταίο άλμπουμ της αλλά και το προηγούμενο, μου αρέσει πολύ ο Chic Corea το cd με την electrick band που έχει κάνει είναι το αγαπημένο μου, η Beyonse που συνδυάζει και πιο ποπ, Ηρώ το « Έτσι Είμαι Εγώ», το τελευταίο άλμπουμ της Μποφίλιου, ξεχώρισα και από εκεί κάποια ωραία κομμάτια.

Ποιος/οι καλλιτέχνες αποτέλεσαν έμπνευση για εσάς;
Γενικά μου αρέσουν οι πιο παλιοί καλλιτέχνες όπως η φωνή των Ella Fitzerald, Peggy Lee, Shirley Bassey, Whitney Hiouston, Barbara Streisan, της Agilera πιο σημερινή, γενικά φωνές που τις ακούς και μαθαίνεις από αυτές, η χροιά της φωνής, οι αναπνοές. Αλλά και πολλοί σολίστ του πιάνου όπως Εσκενάζυ, Ρύχτερ αφού παίζω και κλασσικό πιάνο.

Ποια συναυλία άλλου καλλιτέχνη/ συγκροτήματος σας έχει μείνει αξέχαστη και γιατί;
Παρόλο που έχω δει συναυλίες στο εξωτερικό θα μου μείνει αξέχαστη η συναυλία που είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια ο Chic Corea στο Ηρώδειο γιατί η μουσική ταίριαζε τόσο πολύ με το τοπίο που ήταν όλα μαγευτικά.

Πού και πώς διασκεδάζετε συνήθως; (μπαρ, σινεμά, θέατρο, σπίτι κ.λ.π.)
Σε όλους τους χώρους που αναφέρετε. Πηγαίνω σε θεατρικές παραστάσεις γιατί το θέατρο είναι μια άλλη μου αγάπη, αν δεν είχα ασχοληθεί με τη μουσική τόσα χρόνια σίγουρα θα είχα ασχοληθεί με την υποκριτική. Σε μπαράκια μου αρέσουν τα μικρά, που παίζουν ωραία μουσική και όχι οι μεγάλοι χώροι. Επίσης πηγαίνω και κινηματογράφο όταν υπάρχει καμία ενδιαφέρουσα ταινία. Μου αρέσει να κάθομαι σπίτι να χαλαρώνω με ένα ωραίο βιβλίο ή με ένα ωραίο cd και να έρχονται φίλοι σπίτι να καθόμαστε. Επίσης μου αρέσουν πολύ τα live πηγαίνω συχνά σε μουσικές σκηνές που παίζουν φίλοι ή αν έρχεται συγκρότημα από το εξωτερικό που παίζουν τζαζ, funk, fado κτλ.

deppyΗ πιο σημαντική στιγμή στην πορεία σας ήταν…
Η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν πήρα το Δίπλωμα του Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας όπου μετά από αυτό ωρίμασα σαν άνθρωπος και βέβαια άρχισα πλέον να ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική και άνοιξαν οι ορίζοντες μου.

Πείτε μας μια ατάκα/ ρήση που σας εκφράζει
Η ζωή είναι λίγη και μικρή γι αυτό πρέπει να περνάμε καλά και να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί.

Τι κάνετε επαγγελματικά αυτό τον καιρό;
Φέτος ήταν μια γεμάτη χρονιά. Τώρα τελειώσαμε τα Κυριακάτικα Απογεύματα με Κλασσική Μουσική στο Half Note, την καλλιτεχνική επιμέλεια των οποίων είχαμε εγώ και η μητέρα μου Κατερίνα Βαφειάδου. Ο β’ κύκλος, από τις 17 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Απριλίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία! Συμμετείχαν πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες του κλασσικού. Εγώ έπαιξα το κοντσέρτο του Bolling για τζαζ πιάνο και κλασσική κιθάρα και στις 31 Μαρτίου που είχαμε αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες, ερμήνευσα έργα Μπαλτά, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι. Παράλληλα με τα μαθήματα που διδάσκω (πιάνο, φωνητική), έχουμε τη Δευτέρα 15 Απριλίου μία εμφάνιση με τους Depy and Melodies Project στο Half Note, δηλαδή οι εξαίρετοι μουσικοί Άγγελος Παπαδάτος (κοντραμπάσο), Σαμ Μαρλιέρι (σαξόφωνο), Στέλιος Παρασκευάς(κιθάρα), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα) και εγώ φωνή. Θα ταξιδέψουμε το κοινό σε γνώριμα μονοπάτια της τζαζ σκηνής, Swing, Blues, Funk αλλά και διασκευές από γνωστά τραγούδια Χατζιδάκι, Πλέσσα κτλ. Ελπίζουμε να σας δούμε στο Half Note στις 15 Απριλίου!

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b