MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Τζόρνταν στο Βασιλικό θέατρο στην Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Τζόρνταν», των Αννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Μια συγκλονιστική μαρτυρία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς ζωντανεύει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, από την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο σπαρακτικός μονόλογος που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης με την Μαρίνα Ασλάνογλου να υποδύεται την τραγική Σίρλεϋ Τζόουνς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι και χάρισε στην ηθοποιό το Θεατρικό Βραβείο Κοινού 2011 του περιοδικού «Αθηνόραμα.

Η ιστορία έχει ως εξής:
Η Σίρλεϋ έχει ήδη μεταφερθεί με καμιόνι από την πτέρυγα τρελών των φυλακών στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου. Εκεί περιμένει την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων και θυμάται πως έφτασε ως εδώ. Κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της. Ο βάναυσος εραστής της θέλει να πάρει το παιδί τους, τον Τζόρνταν. Όμως εκείνη δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν, ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη. Τον πνίγει και αποπειράται να αυτοκτονήσει. Όταν όμως συνέρχεται συνειδητοποιεί πως εκείνη έζησε ενώ το παιδί είναι νεκρό. Συνειδητοποιεί το αδιέξοδο.
Η Σίρλεϋ διηγήθηκε την ιστορία στην Ανν, τη μία από τις δύο συγγραφείς του έργου, όταν οι δυο τους ήταν συγκρατούμενες στη φυλακή.

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση πέρσι (στο Κάρολος Κουν)

Το έργο «Τζόρνταν» θα παρουσιάζεται στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με το έργο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου».
Ημέρες παραστάσεων:
«JORDAN»: ΤΕΤΑΡΤΗ 19.00, ΠΕΜΠΤΗ 21.00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00
« Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ»: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.00, ΣΑΒΒΑΤΟ 18.00 & 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ 19.00


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ανν Ρέυνολντς, Μόιρα Μπουφίνι
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης


Παίζουν: Μαρίνα Ασλάνογλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b