MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρώτη φορά στον Παρνασσό! τι πρέπει να ξέρω πριν κατέβω τις πίστες

Για τους φανατικούς φίλους του ski, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι οι απόλυτος χειμερινός προορισμός. Όσοι δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένου με τα χειμερινά σπορ μην το πολυσκέφτεστε. Τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε και η απόλαυση του χιονισμένου βουνού είναι ασύγκριτη. Η πιστοποιημένη δασκάλα του ski Άνθη Χατζησαράντη απαντά σε όλες τις απορίες μας και δίνει τα “sos” για τους αρχάριους.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Σε ποιά ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει Ski ή Snowboard;
Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον που θέλει να μάθει. Για τα παιδιά η ιδανική ηλικία για Ski είναι απο 4-5 ετών και για Snowboard μετά τα 10.

Πρέπει να ξέρω Ski για να μάθω Snowboard ή το αντίθετο;
Όχι! Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με όποιο από τα δύο προτιμάει.

Τι ρούχα θα χρειαστώ;
Παντελόνι, μπουφάν γάντια αδιάβροχα, ισοθερμικό μπλουζάκι και κολάν, σκουφί, γυαλιά ηλίου ή μάσκα, αντιηλιακό. Τα παιδιά καλό είναι να φοράνε πάντα κράνος και μάσκα.

Διατροφή κι ενυδάτωση στο βουνό;
Επειδή είναι καινούρια άσκηση για το σώμα εύκολα κάποιος μπορεί να κουραστεί. Καλό είναι να γίνεται διάλειμμα για ένα snack και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

Που μπορώ να νοικιάσω τον εξοπλισμό;
Υπάρχουν πολλά μαγαζιά στην Αράχωβα, στο Λειβάδι και στο χιονοδρομικό κέντρο που νοικιάζουν τον εξοπλισμό με την ημέρα.

Που θα βρω την ημερήσια κάρτα χρήσης των αναβατήρων;
Στα ταμεία του χιονοδρομικού κέντρου ή εφόσον έχετε προμηθευτεί την πλαστική κάρτα από τα σημεία πώλησης της στην Αθήνα, με on line αγορά απο το επίσημο site www.parnassos-ski.gr

Έχω ανέβει με φίλους που ξέρουν πολύ καλό Ski. Να μου δείξουν αυτοί;
Καλύτερα όχι. Το σωστό είναι να κάνει κάποιος με δάσκαλο απ’ την πρώτη φορά. Ο δάσκαλος ξέρει τα βήματα για τη σωστή εκμάθηση του Ski ή του Snowboard. Ξέρει επίσης και ποιές διαδρομές πάνω στις πίστες πρέπει να ακολουθεί κάποιος ανάλογα με το επίπεδό του.

Πως διαλέγω τον δάσκαλο;
Ο δάσκαλος πρέπει να είναι πιστοποιημένος με πτυχίο Χιονοδρομίας. Στον Παρνασσό εργάζονται οι ανεξάρτητοι εκπαιδευτές χιονοδρομίας http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG524 οι οποίοι είναι ελεγμένοι απο την διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου όπως επίσης υπάρχουν και κάποιες Σχολές Ski.

[email protected]

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b