MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Χάρης Φραγκούλης κέρδισε το φετινό βραβείο Χορν!

Ο χαρισματικός νεαρός ηθοποιός Χάρης Φραγκούλης κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία από την κριτική επιτροπή το φετινό βραβείο Χορν, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν ταλαντούχο ηθοποιό, για την ερμηνεία του στην παράσταση «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός ήταν υποψήφιος και πέρσι για το ίδιο βραβείο, για την εντυπωσιακή ερμηνεία του στην παράσταση «ο επιστάτης» του Πίντερ, αλλά  η περσινή επιτροπή προτίμησε τον Δημήτρη Λάλο, που έπαιζε στην παράσταση «Λα Τσούνγκα». 

Το βραβείοθα απονεμήθηκε σε εκδήλωση στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.
20130311 202911Την εκδήλωση προλόγησε ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος τόνισε ότι «τα νέα παιδιά είναι το θέατρο. Εμείς ό,τι κάναμε, κάναμε.» Επίσης φάνηκε πολύ αισιόδοξος για την νέα γενιά ηθοποιών, παρά τις αντιξοότητες της εποχής. Δήλωσε ότι τα νέα παιδιά διαλέγουν ό,τι πιο δύσκολο, ενώ στην δική του γενιά οι ηθοποιοί συνήθιζαν να επιλέγουν το εύκολο.  Παράλληλα, υπογράμμισε ότι και το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το βραβείο έχει σημασία για ένα νέο παιδί, που σε τόσο δύσκολες εποχές κάνει τα πρώτα του βήματα σε αυτόν τον απαιτητικό χώρο με θυσίες.

Μίλησαν ακόμα και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος έκανε έναν επιγραμματικό απολογισμό των δεκατριών βραβεύσεων του βραβείου Δημήτρης Χορν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι βραβευμένοι γίνανε σημαντικοί ηθοποιοί.» Και τόνισε επιπλέον ότι «τα νέα παιδιά είναι η προίκα μας».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, από την πλευρά του, ήταν συγκινητικός, καθώς αφηγήθηκε με γλαφυρό τρόπο ιστορίες από την γνωριμία του με τον Τάκη Χορν, τον οποίο θαύμαζε. «Δεν τον χόρταινες τον Τάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Δημήτρης Λάλος, παρέδωσε το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον Χάρη Φραγκούλη. Ο νεαρός ηθοποιός, συγκινημένος, έπλεξε το εγκώμιο των συνεργατών του, Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου, στους οποίους αφιέρωσε το βραβείο. 

20130311 211344
Οι πέντε υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν», με αλφαβητική σειρά, ήταν οι ακόλουθοι:

-Παναγιώτης Καλαντζής για το ρόλο του Μπομπ στον «Αµερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάµετ, σε σκηνοθεσία Δηµήτρη Τάρλοου (“Πορεία”).

-Αλέξανδρος Μαυρόπουλος για το ρόλο του Νίκου στη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη (Εθνικό Θέατρο-Νέα Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”)

-Αργύρης Πανταζάρας για το ρόλο του Μίμη στον «Κόκκινο βράχο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη (Εθνικό Θέατρο-Νέα Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”)

-Χάρης Φραγκούλης για το ρόλο του Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου (“Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες”)

-Γιώργος Χριστοδούλου για το ρόλο του Ερωτόκριτου, στον “Ερωτόκριτο” του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (“Ακροπόλ”)

Πρόεδρος της επιτροπής είναι Κώστας Γεωργουσόπουλος  και μέλη της ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

 Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b