MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μοναξιά στην Άγρια Δύση στο θέατρο Επί Κολωνώ

Η ομάδα VATOS με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια παρουσιάζει από τις 5/3, , το έργο του Ιρλανδού Μάρτιν Μακντόνα, Μοναξιά στην άγρια Δύση (The Lonesome West) σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Είναι το τρίτο έργο της τριλογίας του Λήνεην, του πολυβραβευμένου Μάρτιν Μακντόνα, μετά την «Βασίλισσα της ομορφιάς» και το «Ένα Ιρλανδέζικο κρανίο», που ολοκληρώνει την ιστορία, σκιαγραφώντας τη βία, τη μοναξιά και την αγριότητα, που διέπουν τις σύγχρονες οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις. Οι ήρωες του Μακντόνα ακροβατούν στα συναισθήματά τους, όντας ταυτόχρονα θύτες και θύματα του ίδιου τους του εαυτού.

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Η υπόθεση:
”Δυο αδελφοί, ο Κόλμαν και ο Βαλέν, ζουν μαζί στο πατρικό τους σπίτι και έχουν μοναδικό σκοπό τους να πληγώνουν με κάθε τρόπο ο ένας τον άλλο. Οι προσπάθειες του ιερέα Γουέλς και της μικρής Γκερλήν να συμφιλιώσουν τους δυο αδελφούς δεν καρποφορούν. Έτσι, οι δύο οδηγούνται σε ένα μονόδρομο πρωτοφανούς αντιπαλότητας, κακιών και λεκτικών ακροτήτων. Το τέλος είναι σκληρό και για τους δύο, ο προσωρινός συμβιβασμός τους σίγουρα θα αποτελέσει την αφετηρία νέων διενέξεων”. (σημ. Ερρίκου Μπελιέ).

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Πέτρος Ζούλιας
Βοηθός σκηνοθεσίας: Γιάννης Βλάχος
Σκηνική επιμέλεια-κοστούμια:ομάδα VATOS
Διανομή: Ηρώ Πεκτέση, Φρίξος Μανασάκης, Νίκος Πετράκης, Δημήτρης Βαγγλής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάρτιν Μακντόνα
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας


Παίζουν: Ηρώ Πεκτέση, Φρίξος Μανασάκης, Νίκος Πετράκης, Δημήτρης Βαγγλής

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b