MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο πραγματικός εξολοθρευτής του Μπιν Λάντεν κρίνει τους… ψεύτικους της ταινίας Zero Dark Thirty!

Ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των ΗΠΑ (Navy Seal) που συμμετείχε στην πραγματική εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν παρακολούθησε την ίδια σκηνή από την ταινία Zero Dark Thirty και είπε τις εντυπώσεις του. Ο πεζοναύτης που εξολόθρευσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα μίλησε ανώνυμα στο Esquire για διάφορα θέματα, αλλά και για την ταινία που αναφέρεται στην περιπέτειά του.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η αλήθεια είναι ότι η απεικόνιση της εξόντωσης του Μπιν Λάντεν από το Hollywood δεν του φάνηκε πολύ ρεαλιστική, για έναν κυρίως λόγο. Οι πεζοναύτες της ταινίας έκαναν πολύ φασαρία. Έφτασε μάλιστα ο πραγματικός στρατιώτης να φωνάξει σε έναν χαρακτήρα της ταινίας να σκάσει: “Με δουλεύεις, γαμώτο; Βούλωσέ το!” (“Are you fucking kidding me? Shut up!”).

Όπως είναι λογικό, στις ειδικές δυνάμεις μαθαίνουν να κινούνται και να ενεργούν αθόρυβα, κάτι που δεν γίνεται στην ταινία της Kathryn Bigelow. Έτσι κι αλλιώς αυτή η ταινία έκανε πολύ θόρυβο, ιδίως με τις καταγγελίες προς την CIA ότι έδωσε απόρρητες πληροφορίες στους συντελεστές του Zero Dark Thirty για διάφορα θέματα που αφορούν τόσο το κυνηγητό του Μπιν Λάντεν, όσο και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες.
ZERO-DARK-THIRTY 510x317
Όσο για την Maya, την ηρωίδα που ερμηνεύει η υποψήφια για όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου Jessica Chastain, ο εκτελεστής του Μπιν Λάντεν δήλωσε ότι ήταν φοβερή και ότι την έκαναν μια πολύ σκληρή γυναίκα, όπως είναι και ο πραγματικός χαρακτήρας πάνω στον οποίο βασίστηκε ο ρόλος.

Δεν ήταν όμως μόνο η Jessica Chastain και η ερμηνεία της, που άρεσαν στον πεζοναύτη. Συνολικά, η εντύπωση του ανώνυμου killer ήταν θετική για το Zero Dark Thirty. Η υποψήφια για επτά όσκαρ ταινία του άρεσε πολύ και την βρήκε συναρπαστική στην παρακολούθηση.

Ωστόσο εντόπισε κάποια λάθη, όπως το ότι τα ελικόπτερα ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι στην πραγματικότητα. Και ότι φυσικά οι στρατιώτες έκαναν πολύ θόρυβο και μιλούσαν πάρα πολύ. “Αν κάποιος σε περιμένει, μπορεί έτσι να σε εντοπίσει” είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: “Χολυγουντοποίησαν κάπως τα γεγονότα”.

 
 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b