MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Lance Armstrong: Ο υπερπρωταθλητής της ντόπας ομολόγησε ότι “έκλεβε”!

Σκοτώνουν τα ντοπαρισμένα άλογα όταν γεράσουν! Ο σούπερ ποδηλάτης Lance Armstrong, ο επί 7 συνεχόμενα έτη νικητής του πιο εξαντλητικού ποδηλατικού αγώνα, του Γύρου της Γαλλίας (Tour de France) ομολόγησε στην διάσημη παρουσιάστρια Oprah Winfrey ότι έπαιρνε αναβολικά για να βελτιώνει τις επιδόσεις του.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βέβαια, ότι ο Armstrong ήταν ντοπέ σε όλους αυτούς τους αγώνες δεν ήταν απλά κοινό μυστικό, αλλλά θεωρείται αποδεδειγμένο γεγονός. Εξ ου και του αφαιρέθηκαν οι τίτλοι που είχε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια.

oprahΟ Armstrong ομολόγησε ακόμα ότι ήταν νταής, ότι ήταν αλαζονικός και ότι ήθελε να ελέγχει τα πάντα στην ζωή του. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο σκάνδαλο στην αμερικανική κοινή γνώμη, που εδώ και μήνες βλέπει ένα από τα είδωλά του να διασύρεται με το σκάνδαλο ντόπινγκ που έχει βγει στην επιφάνεια, έπειτα από καταγγελίες συναθλητών του, ότι όχι μόνο έπαιρνε αναβολικά, αλλά έλεγχε τα πάντα στην αμερικανική ποδηλατική ομάδα.

Είπε πολλά στην Oprah– που ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστά. Ειδικοί του θέματος πάντως επισημαίνουν ότι ακόμα επιμένει να αποκρύπτει άλλες πλευρές της σκοτεινής του διαδρομής. Ο Armstrong αρνήθηκε ότι προωθούσε αναβολικά σε άλλους συναθλητές του, για το οποίο υπάρχουν μαρτυρίες. Ακόμα, δεν παραδέχθηκε ότι σαμποτάρισε συναθλητή του αμερικανό, που τον κέρδιζε σε δοκιμαστικό αγώνα.

Ο Armstrong ήταν θρύλος όχι μόνο για τις επικές του νίκες στις ποδηλατοδρομίες, αλλά και για το ότι νίκησε τον καρκίνο σε ηλικία 25 ετών. Είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από την επάρατη νόσο, η οποία είχε εξαπλωθεί σε διάφορα σημεία του σώματός του το 1996. Οι γιατροί του έδιναν πιθανότητες μικρότερες του 40% να επιβιώσει, αλλά τελικά, όχι μόνο κέρδισε την μάχη με τον καρκίνο, αλλά επανήλθε δριμύτερος στους ποδηλατικούς αγώνες. Όπως αποδεικνύεται όμως, οι νίκες του ήταν αποτέλεσμα των πολύ προηγμένων αναβολικών που είχε στην διάθεσή του.

Έτσι αποκαθηλώνεται ένα ακόμα είδωλο του αθλητισμού, από σκάνδαλο ντόπας. Βέβαια, το φαινόμενο είναι τόσο διαδεδομένο, που δεν σου κάνει εντύπωση τίποτα κι είσαι εύλογα καχύποπτος με όλους τους αθλητές- φαινόμενα.

Γιώργος Σμυρνής


 
 
 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b