MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τέχνη και υπερθεάματα στο νέο πρόγραμμα του Badminton!

Βαλς, ταγκό, θεάματα όπως το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας, ελληνικό θέατρο, ρώσικο θέατρο, παιδικό θέατρο, σάτιρα… Ένα πλουσιότατό πρόγραμμα, που συνδυάζει χορό, θέατρο, μουσική, ακροβατικά σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και τον μόνο ίσως τέτοιου μεγέθους στην Ευρώπη, που επιβιώνει μόνο με τα έσοδα από τα εισιτήρια των θεατών- χωρίς δηλαδή κρατική επιχορήγηση.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Από το ρώσικο θέατρο Βακτάνγκοφ, μέχρι το Flying Superkids και το αργεντίνινο Tango Seduccion κι από τους άγαμοι θύται, ως το Μαουτχάουζεν που περιγράφει την τραγική εμπειρία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το πρόγραμμα του Badminton για το 2012- 2013 καλύπτει πολλές καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές ανάγκες, για μικρούς και μεγάλους λάτρεις πολλών διαφορετικών τεχνών και πολλών διαφορετικών θεαμάτων.

Στο Badminton μέχρι και την Άνοιξη του 2013 θα έχουμε τις εξής εκδηλώσεις:

La traviata
Το Κρατικό Μουσικό Θέατρο της Μόσχας Stanislavsky Nemirovich-Danchenko επιστρέφει στο Θέατρο Badminton για το τριήμερα 22-24 Νοεμβρίου για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Giuseppe Verdi με την όπερα La Traviata. Εκατόν πενήντα συντελεστές, η συμφωνική ορχήστρα, η χορωδία και το μπαλέτο του μεγάλου μουσικού Θεάτρου της Μόσχας και μερικοί από τους σημαντικότερους λυρικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η διεθνούς φήμης σοπράνο Hibla Gerzmava στο ρόλο της Βιολέτα, αναμένεται να προσφέρουν στο ελληνικό κοινό και στους φίλους της όπερας μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Tango Seduccion
Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 ο Gustavo Russo ένας παγκοσμίως γνωστός χορευτής και χορογράφος στο Tango Seduccion, μια παράσταση που υμνεί τον έρωτα σε όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις του. Πλαισιωμένος από 14 διακεκριμένους χορευτές, και ένα τραγουδιστή, θα παρουσιάσει τον πιο αισθησιακό χορό όλων των εποχών. Το Αργεντίνικο Τάνγκο. Τάνγκο σημαίνει πάθος. Σημαίνει πόνος, εκφρασμένος πότε σαν κραυγή και πότε σαν κλάμα, πότε σαν γιορτή και πότε σαν θρήνος. Τάνγκο είναι ο αργεντίνικος χορός του έρωτα, του προδομένου έρωτα, της σαγήνης. Και ο Gustavo Russo γνωρίζει καλά το τάνγκο της …σαγήνης. Η –με άλλα λόγια- το Tango Seduccion!! (Τάνγκο Σεντουθιόν)
-1 και 2 Δεκεμβρίου 2012 η WIENER JOHANN STRAUSS CAPELLE με«Άρωμα αυτοκρατορικής Βιέννης» θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό τα πασίγνωστα βαλς και τις αξέχαστες πόλκες, όπως ακούγονταν στην αυτοκρατορική Βιέννη των Στράους, ενώ τα κομψότατα ζευγάρια των χορευτών στροβιλίζονται στη σκηνή. Η αυθεντική ερμηνεία των συνθέσεων των Στράους αλλά και των έργων άλλων μεγάλων συνθετών, μαζί με τα κόκκινα φράκα των μουσικών, που καθιερώθηκαν το 1843, έγιναν σήμα κατατεθέν στην ιστορία της Ορχήστρας, στις θριαμβευτικές εμφανίσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Στις 6, 7,8,9 Δεκεμβρίου 2012 το συγκονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, επίκαιρο όσο ποτέ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή στη σκηνή του Θεάτρου BADMINTON για 6 παραστάσεις.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Θέμης Μουμουλίδης στην συνέντευξη τύπου παραδέχθηκε ότι συζητούσε με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη την συνεργασία τους πριν τον θάνατο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και μάλιστα του πρότεινε να σκηνοθετήσει «Το μεγάλο μας τσίρκο». Ο Καμπανέλλης αρνήθηκε τότε, λέγοντας πως το συγκεκριμένο έργο είχε κάνει τον κύκλο του. Αντιπρότεινε δε το αυτοβιογραφικό του μυθιστόρημα Μαουτχάουζεν, του οποίου η παράσταση τώρα πλέον υλοποιείται στο Badminton.
Η ζωή των κρατουμένων στο γερμανικό στρατόπεδο εξόντωσης, σε μια παράσταση-ντοκουμέντο. Οι 60 και πλέον συντελεστές της παράστασης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απαιτητικό εγχείρημα. Τριάντα ηθοποιοί και η 20μελής ορχήστρα επί σκηνής, συνομιλούν με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Gustav Mahler.
Παίζουν οι ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΗΣ ΛΕΜΠΕΣΟΠΟΥΛΟΣ και άλλοι ηθοποιοί.

FLYING SUPERKIDS
Έρχονται τα… Ιπτάμενα Παιδιά 14, 15 & 16 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Badminton. FLYING SUPERKIDS: Μια ομάδα από 30 παιδιά «θαύματα», θα σας μαγέψουν με τα ακροβατικά, το χορό και το τραγούδι τους!
Η ομάδα των Flying SuperKids αποτελείται από 30 παιδιά «θαύματα» ηλικίας 6 έως 18 ετών που προέρχονται από την ελίτ του εθνικού γυμναστικού συλλόγου της Δανίας. Ξεκίνησαν σαν μια παραδοσιακή ομάδα γυμναστικής, αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκαν σε ένα μοναδικό σύνολο που παρουσιάζει ένα εκπληκτικό θέαμα ακροβατικών, τραγουδιού και χορού, κερδίζοντας τον θαυμασμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τα μοναδικά shows των Flying Superkids αναδεικνύουν το πολύπλευρο ταλέντο των παιδιών, αλλά και τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν μέσα από μακροχρόνια και συνεχή εκπαίδευση.

Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας
Από 20 Δεκεμβρίου 2012 το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας (China National Acrobatic Troupe), σ’ ένα ονειρικό υπερθέαμα ακροβατικής τέχνης και καταιγιστικής δράσης, που αγαπήθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες θεατές. Το Splendid θεωρείται η αρτιότερη και εντυπωσιακότερη παράσταση που έχει παρουσιάσει ο διάσημος θίασος στην μακρόχρονη ιστορία του. Μια αξέχαστη, μαγική παράσταση με τα πιο ασύλληπτα ακροβατικά που έχει να επιδείξει η Κίνα, η χώρα με τη μεγαλύτερη παράδοση στην τέχνη αυτή. Ώρα έναρξης : Πέμπτη και Παρασκευή 20:30, Σάββατο και Τετάρτη 17:00 , 20:30, Κυριακή 12:30 , 17:00, Τρίτη (25/12) 19:00

VOCA PEOPLE
12 & 13 Ιανουαρίου 2013 οι VOCA PEOPLE, μια ορχήστρα χωρίς μουσικά όργανα. Για να διαφυλαχθεί η αμεσότητα της παράστασης το Θέατρο Badminton θα διαμορφωθεί για να υποδεχθεί έως 1000 θεατές ανά παράσταση. Οι VOCA PEOPLE επιστρέφουν ανανεωμένοι για να μας γνωρίσουν καλύτερα και να μας καταπλήξουν για άλλη μια φορά. Το διαστημόπλοιο μεταφέρει οκτώ ταλαντούχους μουσικούς-ηθοποιούς. Τρεις τραγουδίστριες που μας προσφέρουν τους καλύτερους γυναικείους ήχους (άλτο, μέτζο και σοπράνο) και τρεις τραγουδιστές με τους καλύτερους αντρικούς (μπάσος, βαρύτονος και τενόρος). Όλοι αυτοί συνοδεύονται από δύο καλλιτέχνες του beat box που δημιουργούν εξαιρετικούς ανθρώπινους ήχους σε απίστευτους ρυθμούς και θεωρούνται οι καλύτεροι ερμηνευτές στον τομέα τους, τόσο στον πλανήτη Voca, όσο και στον πλανήτη Γη.

Αφιέρωμα στον Νουρέγιεφ
19 & 20 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ με τα Αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Μεγάλα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού τιμούν τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ (6 Ιανουαρίου του 1993). Από το 1983 έως το 1989, ο Νουρέγιεφ διετέλεσε διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Κατά την παραμονή του, έφερε μια νέα πνοή στο μπαλέτο, προσκάλεσε αρκετούς σύγχρονους χορογράφους και καθηγητές και ανέβασε πολλά αριστουργηματικά μπαλέτα.

Άγαμοι θύται
Από 23 Ιανουαρίου 2013 οι Άγαμοι Θύται …στο Γουδή. Ύστερα από κρυφή εισήγηση της Τρόικα στο Κοινοβούλιο οι Άγαμοι Θύται επιστρέφουν με νέα δόση σάτιρας στο Γουδή. Η παράσταση που θα είναι και το τελευταίο πακέτο σκληρών μέτρων το οποίο θα επιβληθεί, θα αποτελέσει μοναδικό, βαλκανικό, οπτικο-ακουστικό υπερθέαμα, εφάμιλλο των ευρωπαϊκών, ίσως δε και των αμερικανικών του Μπρόντγουεϊ. Κάτι όπως η ισοτιμία δολαρίου-δηναρίου. Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Χρήστος Τολιάδης, Γιώργος Κλήμεντος

Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων
 Από 26 Ιανουαρίου μια νέα αντίληψη για το παιδικό θέατρο. Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων, η πρώτη παραγωγή ελληνικού παιδικού θεάτρου που ανεβάζει το Badminton, είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Ο πρωταγωνιστής στον ρόλο του Θησέα Γιάννης Στάνκογλου δηλώνει στην συνέντευξη τύπου ότι πάντα αγαπούσε την ελληνική μυθολογία. Κι αφού δεν μπορούν να γίνουν ταινίες ελληνικές με αυτό το θέμα, το αμέσως επόμενο που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τέτοιο υπερθέαμα είναι το θέατρο.
Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Την πρωτότυπη μουσική ο Απόλλων Ρέτσος. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης. Περισσότεροι από είκοσι ταλαντούχοι καλλιτέχνες –ενάεριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί¬, κάποιοι από τους οποίους καλούνται απ’ το εξωτερικό ειδικά για την παραγωγή αυτή– δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο. Μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου πρωταγωνιστούν οι Ηλέκτρα Νικολούζου και Μαριάννα Πολυχρονίδη.

“Μασκαράτα” από το ρώσικο θέατρο Βακτάνγκοφ
Ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της Ευρώπης (Vakhtangov) και ένας σκηνοθέτης με μοναδικό όραμα (Rimas Tuminas) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία νέα ανατρεπτική ματιά σε ένα κλασικό αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας την «Μασκαράτα» του Μιχαήλ Γιούριβιτς Λέρμοντοφ (1814-1841), κι ένα θέατρο ανατρεπτικό, ιστορικό, μυθικό, που κουβαλά στις περγαμηνές του τη δόξα και το άρωμα όλου του Ρωσικού θεάτρου. Μια υπέροχη, σχεδόν μυστικιστική, συνάντηση που θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε στο Badminton, στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2013.

Θα σε πάρω να φύγουμε
 Από 13 Μαρτίου «Θα σε πάρω να φύγουμε»H Ελλάδα μέσα από την επιθεώρηση. Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της αθηναϊκής επιθεώρησης.
Τα κείμενα και την έρευνα υπογράφει ο Άγγελος Πυριόχος. Στη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός. Τη μουσική διεύθυνση και τη διεύθυνση της ζωντανής ορχήστρας έχει αναλάβει ο μαέστρος Γιώργος Κατσαρός. Την παραγωγή υπογράφει ο Μιχάλης Αδάμ. Στο 30μελή θίασο πρωταγωνιστούν (µε αλφαβητική σειρά): Γιώργος Καπουτζίδης, Αντώνης Λουδάρος, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισσάβετ Μουτάφη, Μέμος Μπεγνής, Τάνια Τρύπη.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b