MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Οι Κακούργες στο θέατρο Olvio

Από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, η “Θεατρική Ομάδα Όριο” σε συμπαραγωγή με το θέατρο Olvio, παρουσιάζουν τις “Κακούργες”. Μια σπονδυλωτή παράσταση-περφόρμανς, βασισμένη σε τρεις ιστορίες από το ομώνυμο βιβλίο της Μαριέλλης Σφακιανάκη-Μανωλίδου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ένας φανταστικός χώρος δημιουργείται στη σκηνή, με 3 γυναίκες, 3 τραπέζια και προβολές με animation, μέσα στον οποίο τα όρια του πραγματικού με το φανταστικό, δεν είναι πολύ ευδιάκριτα και ο προσδιορισμός του χρόνου γίνεται ρευστός.

Οι Κακούργες, σαν πρόσωπα σε στάση αναμονής, σε εκκρεμότητα, σε στάδιο ακινησίας. Η μόνη παρηγοριά είναι η ανυπαρξία, που τους περιμένει στο κοντινό μέλλον και που ενώνει το θύμα με τον θύτη. Οι Ιστορίες ανακατεύονται και ξαναγράφονται με χιούμορ και ειρωνία, στήνοντας το παιχνίδι των αληθειών. Η παγκόσμια δραματουργία είναι γεμάτη γυναικείες δολοφονικές μορφές, γεμάτη ΚΑΚΟΥΡΓΕΣ που αναγκάζονται να εξαπατήσουν, να παραπλανήσουν ή ακόμη και να σκοτώσουν προκειμένου να απελευθερωθούν, να εκδικηθούν, να επιβιώσουν. Από την αρχαιότητα ακόμα, απαντώνται τέτοιες γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Φαίδρα, η Εκάβη, η Σαλώμη του Ουάιλντ, η Μάρθα του Άλμπυ, η Γιέρμα του Λόρκα, μέχρι τις δικές μας ΚΑΚΟΥΡΓΕΣ!

Τις Κακούργες της Δήμητρας Αράπογλου: Την Αγγελική (Μαρία Πανουργιά), την Μάρθα (Δέσποινα Σαραφίδου) και την Βαρβάρα (Λένικα Αρφάνη)

Συντελεστές
Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Δήμητρα Αράπογλου
Θεατρική διασκευή: Θαλής Σταθόπουλος
Εικαστικός: Εύη Τσακνιά
Κοστούμια/ Ντεκόρ: Αναστασία Αρσένη
Σχεδιασμός κίνησης: Ίρις Καραγιάν
Σχεδιασμός ήχων/ Μουσική: Μάριος Αριστόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταμάτης Γιαννούλης
Θεατρολόγος: Μαρία Γιαννούτσου

Διεύθυνση
Ιεράς Οδού 67 & Φαλαισίας 7- Βοτανικός

Τηλέφωνο
210 3414118

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δήμητρα Αράπογλου
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Αράπογλου


Παίζουν: Μαρία Πανουργιά, Δέσποινα Σαραφίδου, Λένικα Αρφάνη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b