MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Μια τρελή, τρελή σαραντάρα στο Μικρό Παλλάς

Η κλασική κωμωδία «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, κάνει πρεμιέρα στο Μικρό Παλλάς την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τη Βίκη Σταυροπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το συγγραφικό δίδυμο έγραψε το έργο το 1957 με τίτλο “Σαράντα και…” και τρία χρόνια μετά ανέβηκε στο θέατρο Ακροπόλ από τον θίασο της Μαίρης Αρώνη. Η Αρώνη ερμήνευσε σπιρτόζικα και με πολύ κέφι την Τζένη Πετρομιχάλη, μια “πεταχτούλα” χήρα που μόλις “έκλεισε” τα σαράντα και ερωτεύεται έναν γοητευτικό αλλά φτωχό βιολιστή. Η ίδια θέλει να ζήσει ελεύθερη τον έρωτά της αλλά τ’ αδέρφια της θέλουν να την παντρέψουν με τον ηλικιωμένο Τζώρτζη Χατζηθωμά, πλούσιο πλην όμως κουφό εφοπλιστή. Ο έρωτας αυτός αποτελεί σκάνδαλο για τα ήθη της εποχής αλλά και την κοινωνική τάξη της ηρωίδας. Η παράσταση “έσπασε ταμεία” και δέκα χρόνια αργότερα, μεταφέρεται στον κινηματογράφο με τον τίτλο “Μια τρελή τρελή σαραντάρα” σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει – και απογειώνει – η Ρένα Βλαχοπούλου σε μια ερμηνεία που έχει μείνει αλησμόνητη. Όπως η ίδια
ομολογούσε, ήταν η αγαπημένη της ταινία.  Μαζί της πρωταγωνιστούσαν η Τασσώ Καββαδία και ο Γιώργος Γαβριηλίδης. 

Πενήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μεταφέρει την ιστορία της “Σαραντάρας” στο Μικρό Παλλάς διατηρώντας το ύφος και το “άρωμα” της εποχής. Η διασκευή συνδυάζει το θεατρικό έργο με το κινηματογραφικό σενάριο.

Την εκρηκτική Τζένη Πετρομιχάλη καλείται να ερμηνεύσει η Βίκυ Σταυροπούλου. Τα αυστηρά αδέρφια της είναι ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Ελένη Κρίτα, την “κολλητή” της υποδύεται η Βάσω Γουλιελμάκη και την οικονόμο – και άγρυπνο μάτι – του σπιτιού η Νεφέλη Ορφανού. Ο Κωνσταντίνος Κακούρης είναι ο βιολιστής – πέτρα του σκανδάλου και ο Στράτος Χρήστου ερμηνεύει τον γαμπρό – κελεπούρι Τζώρτζη Χατζηθωμά. Τον θίασο συμπληρώνουν ο Γιώργος Δεπάστας και ο Ivan Svitailo.

Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης
Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Ημέρες & ώρες παραστάσεων την περίοδο των γιορτών:
24-30 Δεκεμβρίου
Τρίτη-Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή 18.00 & 21.00
Παρασκευή 21.00
1- 6 Ιανουαρίου
Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 21.00
Σάββατο* & Κυριακή 18.00 & 21.00

*Σάββατο 18.00 λαϊκή

Προπώληση: Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Τηλέφωνο: 210 3210025
Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100, Μέσω Internet: www.ellthea.gr και www.tickehour.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστοςυ Γιαννακόπουλος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης


Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, Βάσω Γουλιελμάκη, Νεφέλη Ορφανού, Κωνσταντίνος Κακούρης, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δεπάστας, Ivan Svitailo

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b