MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη Ποίηση

Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού στην Μικρή Επίδαυρο, με τη Φιόνα Σω

Μία σπουδαία πρωταγωνίστρια, η Ιρλανδή Φιόνα Σω, γνωστή από τις επιτυχίες της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και βραβευμένη για εμφανίσεις της σε θεατρικές παραγωγές, παρουσιάζει στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 3 και 4 Αυγούστου, την “Μπαλάντα του γέρου ναυτικού”, του Σάμιουελ Κόλεριτζ, σε σκηνοθεσία της Φιλίντα Λόυντ.

Monopoli Team

Η Φιόνα Σω, είναι μεν γνωστή στο διεθνές κοινό για τη συμμετοχή της στις ταινίες Harry Potter, Μαύρη Ντάλια, Το αριστερό μου πόδι κ.α., και στη σειρά True Blood, έχει όμως κερδίσει την εκτίμηση των απαιτητικών θεατρόφιλων για τις βραβευμένες ερμηνείες της σε παραστάσεις του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Στη συνεργασία της με την (επίσης γνωστή από τον κινηματογράφο) σκηνοθέτιδα Φιλίντα Λόυντ και τον χορογράφο Kim Brandstrup, που θα απολαύσουμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, αναλαμβάνει μαζί με τον Daniel Hay-Gordon να ερμηνεύσει την Μπαλάντα του γέρου ναυτικού του Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ποίημα της εποχής του Ρομαντισμού, επίκαιρο στη μορφή και στο περιεχόμενο και σήμερα, που αποτυπώνει την περιπλάνηση του ανθρώπου στον κόσμο και την προσπάθειά του στην αναζήτηση νοήματος.

Αυτό το γραμμένο πριν από διακόσια δεκατέσσερα χρόνια ποίημα, γίνεται ο καμβάς για να ξεδιπλώσει η πολυβραβευμένη ηθοποιός το ταλέντο της, δίνοντας ζωή στους στίχους και ρυθμό στην αφήγηση, επιχειρώντας να οδηγήσει τις ψυχές των θεατών που θα βρεθούν στην Επίδαυρο, στον ουρανό.

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις στο σημείωμά της, «στην παράστασή μας στην Επίδαυρο, και με τη βοήθεια δύο ηθοποιών, η ιστορία θα μείνει μόλις για ένα λεπτό μετέωρη, για να ζήσει έπειτα μονάχα στη μνήμη των θεατών. (…) Φέρνοντας αυτό το ποίημα στην Ελλάδα, στον τόπο καταγωγής της απαγγελίας του έμμετρου λόγου σε θεατρικό χώρο, νιώθουμε περήφανοι και ταπεινοί. Ας είναι οι θεοί επιεικείς μαζί μας!».

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Διάρκεια
50 λεπτά περίπου
Τιμές εισιτηρίων: 30€ (Ζώνη Α), 20€ (Ζώνη Β),10€ (Φοιτητικό – Ζώνη Β, ΑΜΕΑ)

Εκδοτήρια εισιτηρίων Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου:
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 32 72 000

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σάμιουελ Κόλεριτζ
Σκηνοθεσία: Φιλίντα Λόυντ, Κιμ Μπράντστραπ


Παίζουν: Φιόνα Σω, Ντάνιελ-Χέι Γκόρντον

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b