MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Για τα όμορφα μάτια της Έλλης χαλάει το debate Σαμαρά- Τσίπρα;

Δεν θα έχουμε debate ούτε σε αυτές τις εκλογές, όπως δείχνουν τα πράγματα. Από ό,τι λένε, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί debate γαλλικού τύπου, όπως αυτό του Ολάντ(ρεου;) και του Σαρκοζί. Επίσης, θέλει και την γοητευτική Έλλη Στάη μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο πάνελ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θέλει μόνο τον Χατζηνικολάου- και όχι την Στάη- σε μία διαδικασία παράλληλων μονολόγων.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Υπάρχουν και άλλες διαφωνίες, αλλά δεν έχει και μεγάλο νόημα να επιμένουμε στο διαδικαστικό. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, θεωρώ, είναι ότι ο Τσίπρας αναγνωρίζει τη σημασία του ωραίου ακόμα και στην κάπως ξενέρωτη διαδικασία ενός debate. Ίσως μάλιστα να θεωρεί ότι δεν πρέπει να είναι ο ίδιος η μόνη γοητευτική παρουσία στο πάνελ και -προς τιμήν του- να θέλει μία εξισορρήπηση από την γυναικεία πλευρά, την οποία θα εκπροσωπεί η Στάη. Όπως δηλαδή στο φενγκ σούι υπάρχει το γιν και το γιανγκ.

Πάντως, θα μπορούσε να προτείνει ως εναλλακτική και την Σία Κοσιώνη, αν και με την πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο ΣΚΑΪ, μάλλον η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου είναι persona non grata για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο η Στάη είνα για τη ΝΔ. Όμως αυτό δεν είναι σωστό: μία ωραία γυναίκα, παραμένει ωραία, ανεξαρτήτως της πολιτικής γραμμής που ακολουθεί το κανάλι, στο οποίο εργάζεται.

Ίσως όμως η ταμπακιέρα να μην είναι για τα ωραία μάτια της Στάη ή της Κοσιώνη, αλλά για την εξουσία, που σε έναν πολιτικό φαντάζει το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο. Γενικά, οι πολιτικοί αρχηγοί τον τελευταίο καιρό κάνουν ό,τι μπορούν οι περισσότεροι, για να αποφύγουν την αντιπαράθεση μεταξύ τους και προτιμούν τα εσωτερικά πολιτικά ακροατήρια, που δεν έχουν αντίλογο. Και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας έχουν λόγους να φοβούνται την απευθείας αναμέτρησή τους σε debate.

Ίσως ο Σαμαράς να έχει έναν λόγο παραπάνω να θέλει να δείξει ότι δεν ευθύνεται αυτός για την μη πραγματοποίηση και του δεύτερου debate.  Και ίσως να προσπαθούν να φορτώσουν την μη πραγματοποίηση του στα ωραία μάτια της Έλλης. Θα ήταν ένας ωραίος λόγος να χαλάσει ένα debate, αλλά μοιάζει τόσο πειστικό, όσο ότι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για τα μάτια της ωραίας Ελένης!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b