MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων επιστρέφει

Το φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, μέσα στο όπως φαίνεται καυτό μετεκλογικό και ταυτόχρονα προεκλογικό σκηνικό, παραμένει συνεπές στο ραντεβού του και θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 1 Ιουνίου και για 3 ημέρες και νύχτες στο φιλόξενο χώρο της Γεωπονικής.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το πρόγραμμα των φετινών συναυλιών έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 1 Ιούνη, στην 1 από τις 2 σκηνές του φεστιβάλ θα εμφανιστούν Οι VIZA από το Los Angeles,μια από τις πιο χαρακτηριστικές μπάντες του παγκόσμιου ροκ ήχου. Η μουσική τους είναι ένα κράμα μεταλλικού, progressive ροκ και gypsy πανκ, συνδυασμένου με τις μουσικές της Aρμενίας, της Ρωσίας, της Ελλάδας και της μέσης ανατολής,ενώ έχουν συνεργαστεί με τον Serj Tankian

Την συναυλία θα ανοίξουν οι BAiLdSA από την Θεσσαλονίκη, το συγκρότημα που έχει προκαλέσεις αρκετές συζητήσεις με τον ήχο του στο οποίο προσαρμόζει ska, reggae και rap.

Την σκυτάλη θα πάρουν οι LUXUS, τούρκικο συγκρότημα από την Κωνσταντινούπολη, το οποίο και εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι Luxus “ανακατεύουν” την λαϊκή παράδοση της Τουρκίας και τη μουσική των Βαλκανίων με το ροκ, το πανκ, τη τζαζ και το φανκ. Αμέσως μετά την εμφάνιση των VIZA, η βραδιά θα συνεχιστεί με τους YIANNEIS. Χαρισματική και πολυσύνθετη μπάντα, με θεατρικότητα και τεχνική, με δικό τους υλικό αλλά και τολμηρές διασκευές.

Την ίδια ώρα στην άλλη σκηνή, ο Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάζει, στο φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια του, με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, επίκαιρα όσο ποτέ. Μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο, ο σπουδαίος τραγουδιστής Γιάννης Κούτρας, βασικός ερμηνευτής του έργου «Ο Σταυρός του Νότου».Το σχήμα επίσης πλαισιώνουν η νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια Άννα Λινάρδου καθώς και  σολίστ, όπως ο Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο) και ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά). Την συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου θα ακολουθήσει η εμφάνιση της εξαιρετικής ερμηνεύτριας, του λαϊκού και ρεμπέτικού μας τραγουδιού, Φωτεινής Βελεσιώτου από
τη Θεσσαλονίκη.

Το Σαββάτο 2 Ιούνη, οι Αναιρέσεις θα φιλοξενήσουν το σκα-ροκ συγκρότημα αναφοράς της Ιταλικής αριστεράς, τους Banda Bassotti, οι οποίοι υπόσχονται μια εκρηκτική μουσικά και πολιτικά βραδιά Οι Banda Bassotti,  είναι θεμελιωτές του πολιτικοποιημένου σκα-ροκ μουσικού κινήματος της νότιας Ευρώπης στη δεκαετία του 80.

Μαζί τους το νέο δυναμικό πανκ τρίο των Middle Fingers High από την Αθήνα, οι οποίοι έχουν προκαλέσει αίσθηση με το Anthem of the exiles και τις live εμφανίσεις τους. Την βραδιά θα κλείσουν οι απολαυστικοί Xatzifrageta.

Στη Παράλληλη σκηνή του φεστιβάλ οι Αναιρέσεις της Αθήνας θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά τους Χειμερινούς Κολυμβητές, μια εμφάνιση που αναμένεται από πολλούς αφού ο Αργύρης Μπακιρτζής και η μουσική του συντροφιά δεν επισκέπτονται συχνά την Αθήνα.

Η Κυριακή 3 Ιούνη θα είναι η νύχτα της  συνάντησης του Ελληνόφωνου ροκ, καθώς ο Θάνος Ανεστόπουλος (πρώην Διάφανα Κρίνα), οι Magic De Spell, τα Υπόγεια Ρεύματα και τα Μωρά στη Φωτιά, θα ανέβουν διαδοχικά στη σκηνή του
φεστιβάλ  με κλασσικό και νέο υλικό των συγκροτημάτων. Παράλληλα στην άλλη σκηνή του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μια άλλη συνάντηση, αυτή των Encardia και του Χρήστου Θηβαίου, οι οποίοι θα ταξιδεύσουν το κοινό των Αναιρέσεων από την κάτω Ιταλία έως τις γειτονιές της Αθήνας.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b