MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Σουηδοί στην Eurovision είχαν Euphoria- Εμείς έχουμε Eforia!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με τον ελληνικότατο τίτλο Euphoria οι Σουηδοί κατέκτησαν για πέμπτη φορά τη φετινή Eurovision. Το euphoria βέβαια αναφέρεται στο συναίσθημα της ευφορίας και όχι στο συναίσθημα που φέρνει η Εφορία (το οποίο είναι το εντελώς αντίθετο). Εμείς, πάντως, στη φετινή Eurovision δεν πήγαμε και τόσο καλά με το εξίσου… “ελληνικό” aphrodisiac” δεν αποδείχθηκε αρκετά αφροδισιακό για το κοινό της Eurovision. Έτσι κι αυτό το μουσικό πανηγύρι δεν έφερε καμία ευφορία στον ελληνικό λαό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σιγά- σιγά έρχεται και η Εφορία, η οποία επιδεινώνει ή θα επιδεινώσει και άλλο την γενική κατήφεια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Πολύς λόγος έχει γίνει για την υστέρηση των εσόδων, ως αποτέλεσμα των εκλογών και της επανάληψής τους στις 17 Ιουνίου, η οποία οδήγησε σε κάνα δίμηνο ακυβερνησίας τη χώρα. Επί του θέματος έχει ακουστεί και η εξής άποψη: ότι η μαύρη τρύπα δημιουργήθηκε κυρίως επειδή οι εφορίες πήραν γραμμή να μη στέλνουν προεκλογικά τα εκκαθαριστικά εφορίας, γιατί υπήρχε ο φόβος ότι οι ψηφοφόροι θα έβαζαν τα εκκαθαριστικά μέσα στην κάλπη αντί για ψήφο.

Επομένως, δεν φταίει μόνο η ακυβερνησία, για τις όποιες μαύρες τρύπες, ούτε τα λεφτά αυτά έχουν χαθεί. Θα εισπραχθούν κάποια στιγμή τα λεφτά αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, έστω κι αν υπάρχουν καθυστερήσεις από την πλευρά των φορολογουμένων, που περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τη νέα κυβέρνηση (ιδίως αν προκύψει αντιμνημονιακό πρώτο κόμμα), αλλά και από την πλευρά των Εφοριών, που έκαναν καθυστερήσεις, για να μην επιβαρύνουν το κλίμα εν όψει εκλογών.

Αυτό που σίγουρα έχει χαθεί, είναι η ψυχική ηρεμία των Ελλήνων. Είτε με μειώσεις μισθών, είτε με μαύρη εργασία, είτε με τεράστια ανεργία, είτε με φορομπηχτικη πολιτική, οι Έλληνες, που επινόησαν τη λέξη euphoria (ευφορία), μάλλον την έχουν ξεχάσει. Την ευφορία με την εφορία, τις χωρίζει μόνο ένα “υ” σε επίπεδο γραφής. Σε επίπεδο συναισθημάτων όμως τις χωρίζει ένα γιγάντιο χάσμα- σαν το Γκραν Κάνυον. Είναι εκπληκτικό πόση διαφορά κάνει ένα μόνο γράμμα- ιδίως σε δύο λέξεις που ακούγονται ακριβώς ίδιες!

Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Αγορές
«Πρεμιέρα» για το PosoKanei.gov.gr – Το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ
Αφιέρωμα
Jean-Michel Jarre: 5 θρυλικές συναυλίες που έμειναν στην ιστορία – πριν κατακτήσει και την Αθήνα
Αφιέρωμα
Σε πάρκα, γήπεδα και βουνά: Πού θα ακούσεις φέτος το καλοκαίρι τους αγαπημένους σου Έλληνες καλλιτέχνες
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους»: Έως 600 ευρώ η επιδότηση – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Art & Culture
David Byrne: Ο πιο ευφυής, εκκεντρικός πρωτοπόρος της pop κουλτούρας
Art & Culture
Το βράδυ που ο Γιώργος Λούκος επέστρεψε μετά τιμής στην Πειραιώς 260
Αφιέρωμα
Ημισκούμπρια: 10 επικοί στίχοι-ατάκες που άφησαν εποχή και ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Release
Art & Culture
Όταν ο θρύλος της «Μήδειας» επιστρέφει στην Επίδαυρο από την ΕΛΣ
Art & Culture
Επιστροφή στην οδό ονείρων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@