MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Σουηδοί στην Eurovision είχαν Euphoria- Εμείς έχουμε Eforia!

Με τον ελληνικότατο τίτλο Euphoria οι Σουηδοί κατέκτησαν για πέμπτη φορά τη φετινή Eurovision. Το euphoria βέβαια αναφέρεται στο συναίσθημα της ευφορίας και όχι στο συναίσθημα που φέρνει η Εφορία (το οποίο είναι το εντελώς αντίθετο). Εμείς, πάντως, στη φετινή Eurovision δεν πήγαμε και τόσο καλά με το εξίσου… “ελληνικό” aphrodisiac” δεν αποδείχθηκε αρκετά αφροδισιακό για το κοινό της Eurovision. Έτσι κι αυτό το μουσικό πανηγύρι δεν έφερε καμία ευφορία στον ελληνικό λαό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σιγά- σιγά έρχεται και η Εφορία, η οποία επιδεινώνει ή θα επιδεινώσει και άλλο την γενική κατήφεια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πολύς λόγος έχει γίνει για την υστέρηση των εσόδων, ως αποτέλεσμα των εκλογών και της επανάληψής τους στις 17 Ιουνίου, η οποία οδήγησε σε κάνα δίμηνο ακυβερνησίας τη χώρα. Επί του θέματος έχει ακουστεί και η εξής άποψη: ότι η μαύρη τρύπα δημιουργήθηκε κυρίως επειδή οι εφορίες πήραν γραμμή να μη στέλνουν προεκλογικά τα εκκαθαριστικά εφορίας, γιατί υπήρχε ο φόβος ότι οι ψηφοφόροι θα έβαζαν τα εκκαθαριστικά μέσα στην κάλπη αντί για ψήφο.

Επομένως, δεν φταίει μόνο η ακυβερνησία, για τις όποιες μαύρες τρύπες, ούτε τα λεφτά αυτά έχουν χαθεί. Θα εισπραχθούν κάποια στιγμή τα λεφτά αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, έστω κι αν υπάρχουν καθυστερήσεις από την πλευρά των φορολογουμένων, που περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τη νέα κυβέρνηση (ιδίως αν προκύψει αντιμνημονιακό πρώτο κόμμα), αλλά και από την πλευρά των Εφοριών, που έκαναν καθυστερήσεις, για να μην επιβαρύνουν το κλίμα εν όψει εκλογών.

Αυτό που σίγουρα έχει χαθεί, είναι η ψυχική ηρεμία των Ελλήνων. Είτε με μειώσεις μισθών, είτε με μαύρη εργασία, είτε με τεράστια ανεργία, είτε με φορομπηχτικη πολιτική, οι Έλληνες, που επινόησαν τη λέξη euphoria (ευφορία), μάλλον την έχουν ξεχάσει. Την ευφορία με την εφορία, τις χωρίζει μόνο ένα “υ” σε επίπεδο γραφής. Σε επίπεδο συναισθημάτων όμως τις χωρίζει ένα γιγάντιο χάσμα- σαν το Γκραν Κάνυον. Είναι εκπληκτικό πόση διαφορά κάνει ένα μόνο γράμμα- ιδίως σε δύο λέξεις που ακούγονται ακριβώς ίδιες!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b