MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Του χωριού το Κοινοβούλιο

Την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Του χωριού το Κοινοβούλιο” του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πρόκειται για τη νέα κωμωδία του Δημήτρη Ρήτα, τη μουσική και τα τραγούδια του οποίου έχει επιμεληθεί ο καταξιωμένος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος.

Επίκεντρο της θεατρικής παράστασης είναι το καφενείο του χωριού, το οποίο, κατά κάποιον τρόπο, είναι το μικρό Κοινοβούλιο του χωριού, ο χώρος όπου όλοι οι κάτοικοι έχουν λόγο και μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση και για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν. Στο καφενείο μπορεί κανείς να συναντήσει τον Πρόεδρο του χωριού, τον Δήμαρχο, τον αγροφύλακα, τον αγροτικό γιατρό και τους συγχωριανούς του, να μιλήσει μαζί τους, να κουτσομπολέψει κλπ.

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο με στοιχεία πολιτική σάτιρας και στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης. Προκαλεί άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες και αρέσει σε όλους τους θεατές, μικρούς και μεγάλους. Μέσα από τις σκηνές της κωμωδίας αναδεικνύονται ήθη, έθιμα, νοοτροπία, αντιλήψεις, χαρακτήρας και προβλήματα των απλών ανθρώπων της επαρχίας και, κυρίως, του ελληνικού χωριού. Η μουσική και τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου και του Δημήτρη Ρήτα καθιστούν την παράσταση πολύ ευχάριστη.

Συμβολική τιμή εισόδου: 8 ευρώ (Τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα εισέρχονται δωρεάν)

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b